Pirmą kartą apžiūrėjo, kaip gyvena Kauno radijo stotys | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą apžiūrėjo, kaip gyvena Kauno radijo stotys

Lietuvos radijo televizijos komisija, kontroliuojanti radijo ir televizijos stotis, antradienį pirmą kartą apsilankė beveik visose Kauno radijo stotyse ir surengė posėdį, kurio metu aptartos transliuotojų problemos.

Komisijos nario kauniečio Vido Mačiulio kvietimu suorganizuotas išvažiuojamasis posėdis, kurio metu pirmą kartą aplankytos „EXTRA FM“, „Tau“, „Pūkas“, „Kelyje“, „Marijos radijas“, KTU „Gaudeamus“ stotys.

„Kai Vilniuje buvo nutrauktos televizijos ir radijo laidos, transliacijas perėmė Kaunas. Galime ramia sąžine pasakyti, kad jei atsitiktų panašiai, jie ruoš laidas, pasakos ir vienys Lietuvą, kaip tai buvo po 1991-ųjų sausio įvykių“, pradėdamas posėdį sakė komisijos narys Vidas Mačiulis.

Komisijos nariai pasiguodė, kad „M-1” grupės radijo stotys surenka 43% auditorijos, nuostabą kelia, kad lietuviškiausiame mieste rusų kalba transliuojantis „Russkoe Radio“ pasiekia 5,6 % klausytojų iš Kauno. Tuo tarpu iš Kauno transliuojančios radijo stotys kauniečių tarpe kur kas mažiau populiarios.

„Kas liečia universitetus Kaune, nei vienas kuris ateina, nelieka. Kodėl žmonės nori tik pramogas daryti? Juk radijas turi teikti informaciją, o ne tik pramogas transliuoti. Visa žiniasklaida priversta tarnauti partijoms, o didžiausia bėda, kad nėra kam dirbti“, sakė radijo stočių ir televizijos savininkas Kęstutis Pūkas.

Radijo stoties „Kelyje“ savinininkas teigė, kad jų stotyje darbuotojų kaitos problemos nėra, nes žmones reikia tinkamai motyvuoti ir jie mielai dirbs.

VDU profesorė, dalyvavusi diskusijoje pastebėjo, kad radijo stotys ir žiniasklaida yra tokia, kokie yra klausytojai.

„Mes esame sąmonės lūžyje. Gyvename Lietuvoje daugiau nei 20 metų ir kiekvienoje srity mes išgyvename sudėtingas transformacijas. Viena vertus, mes žinome, kokie yra profesionalumo kriterijai ir yra kažkas tokio, kas gimsta dabar: su socialinėm medijomis.Tame lauke mes atsidūrėme ir turime atrasti problemas ir mokytis jas spręsti“.

Alytaus regione transliuojančios radijo stoties „FM 99 savininkas pastebėjo, kad vietos transliuotojai net nesišneka tarpusavyje, todėl reikia keisti šį įprotį: „Pats laikas pradėti vienytis, daugiau kalbėtis tarpusavyje“, sakė radijo stoties direktorius ir Lietuvos regioninių radijo stočių asociacijos prezidentas Liudas Ramanauskas.

Posėdyje taip pat buvo paliestos informacinio karo temos, taip pat regioninių transliuotojų silpnumas perteikiant miesto aktualijas. Pasirodo, nei vienoje Kauno radijo stotyje nedirba nei vieno žurnalisto, todėl nėra kam ruošti unikalių žinių ir naujienų iš miesto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA