Vladas Lašas ir Alex Sozonoff tapo KTU garbės daktarais | Kas vyksta Kaune

Vladas Lašas ir Alex Sozonoff tapo KTU garbės daktarais

Kauno technologijos universiteto (KTU) akademinė bendruomenė pasveikino du naujus narius – balandžio 15 d. Universiteto garbės daktarų regalijos buvo suteiktos ponui Alex‘ui Sozonoffui bei daktarui Vladui Lašui.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Tarptautinio verslo veteranui, antreprenerystės guru, Investicijų patarėjų tarybos prie Lietuvos Respublikos Ekonomikos Ministerijos nariui Alex‘ui Sozonoffui KTU garbės daktaro vardas suteiktas už verslumo kultūros stiprinimą universitete. A. Sozonoffas yra vienas iš jaunojo verslo ugdymo erdvės „Startup Space“ bei Inovacijų ir verslo centro steigėjų, kuruojantis ryšius tarp Aalto (Suomija), Stanfordo (JAV) ir KTU.

„Esu nepaprastai pagerbtas ir nuoširdžiai nustebęs“, – padėkos kalbą pradėjo A. Sozonoffas. KTU garbės daktaras teigė, jog šis titulas dar labiau sustiprins jo ryšius su Lietuva ir su Universitetu. Daugiametę patirtį turintis verslininkas džiaugiasi verslumo kultūros plitimu tiek Universitete, tiek visoje šalyje. „Nėra geresnės vietos ateičiai kurti nei universitetas“, – sakė A. Sozonoffas ir patikino, jog būdami tokie darbštūs, sąžiningi, ambicingi ir atviri naujovėms, lietuviai turi daug galimybių sukurti šviesią ateitį savo šaliai.

Verslininkui daktarui Vladui Lašui KTU garbės daktaro laipsnis suteiktas už mokslo, technologijų, inovacijų ir verslumo sąveikos Lietuvoje ir Universitete puoselėjimą asmeniniu indėliu ir tarptautiniais ryšiais. V. Lašo iniciatyva KTU buvo sukurtas ir į kosmosą pakilo pirmasis lietuviškas palydovas „LitSat-1“.

„Kartais įvyksta tai, apie ką nedrįsai svajoti“, – pradėdamas padėkos kalbą sakė V. Lašas. Jis padėkojo visoms komandoms, kurios padėjo įvykdyti tai, kas neįmanoma ir pabrėžė universitetų misijos – kurti Lietuvos ateitį – svarbą. „Savo laimėjimais turime padrąsinti jaunus žmones siekti dar daugiau“, – kalbėjo V. Lašas. Garbės daktaras padėkojo Universitetui, su kuriuo jį sieja gili profesinė ir asmeninė patirtis. Akademinės bendruomenės garbės narys patikino, jog idėjų, kurios padėtų garsinti ne tik KTU, bet ir Lietuvos vardą, jis turi dar daug.

Garbės daktarus pasveikino Universiteto rektorius profesorius habilituotas daktaras Petras Baršauskas, Senato pirmininkas profesorius habilituotas daktaras Ramutis Bansevičius, garbingi svečiai. Renginio metu koncertavo KTU meno kolektyvai.

Kauno technologijos universiteto garbės galerijoje – 39 garbės daktarai. Tarp jų – ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus. 2013-aisiais garbės daktaro vardas buvo suteiktas serui Richardui Charlesui Nicholasui Bransonui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA