Savaitgalį Kauno apskrityje nustatyti net 22 neblaivūs vairuotojai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kauno apskrityje nustatyti net 22 neblaivūs vairuotojai

Archyvo nuotr.

Kiekvienais metais Lietuvoje dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyksta apie 8 proc. visų eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės. Todėl savaitgalį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai Kauno apskrityje vykdė prevencinę priemonę, skirtą neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų tikrinimui.

Kadangi atšilus orams į gatves išvažiuoja vis daugiau dviračių vairuotojų, kurie yra lygiaverčiai eismo dalyviai, be to, dviračiu važiuoti neblaiviam taip pat draudžia įstatymai, šios priemonės metu didesnis dėmesys buvo skiriamas kaip tik jiems. Dviračių vairavimas esant neblaiviems užtraukia baudą nuo 300 iki 700 litų atsižvelgiant į nustatytą neblaivumą.

Priemonės metu nustatyti 22 neblaivūs vairuotojai, iš jų 3 vairavo transporto priemones, 19 dviratininkų, 1 vairavo mopedą. Pastarajam buvo nustatytas didžiausias 2,77 prom. alkoholio neblaivumas. Taip pat buvo nustatyti ir 7 vairuotojai, neturėję teisės vairuoti transporto priemones.

Iš viso specialios priemonės metu nustatyti 207 Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA