Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė

Tradiciškai pirmadienį – teisinė konsultacija. Pateikus keletą klausimų – atsakymų apie skolas, paaiškėjo, kad ši tema itin aktuali žmonėms. Sulaukiame vis daugiau besiteiraujančiųjų -kaip paskolinti pinigus, kad paskui nereikėtų vargti juos atgaunant? Ar visada teisingai tai daroma? Kokių veiksmų imtis, kad skolininkas vėliau neapgautų? Advokatės Raimondos Kazlauskienės komentaras:

Paskolinau žmogui pinigų, viską aptarėme žodžiu, pervedžiau į jo asmeninę sąskaitą (paskirtį parašiau SKOLA). Ar to pakaktų, kad galėčiau kreiptis į teismą dėl skolos išieškojimo? Sąskaitoje, kaip žinoma, yra jo duomenys, asmens kodas, vardas, pavardė.

Klausime nepaminėjote kokio dydžio pinigų sumą paskolinote. Kalbant bendrai, LR CK 6.871 str. 1 d. nustatyta, jog fizinių asmenų paskolos sutartis turi būti rašytinė, jeigu paskolos suma viršija du tūkstančius litų. Taigi, jei jūsų paskolinta pinigų suma neviršija dviejų tūkstančių litų, tuomet problemų kilti neturėtų. Daug kas priklauso nuo paskolos gavėjo sąžiningumo ir įrodinėjimo teismo proceso metu.

Būtina paminėti, jog nepavykus tinkamai įrodyti paskolos sutarties buvimo, būtų įmanoma kreiptis į teismą dėl nepagrįsto praturtėjimo reglamentuojamo LR CK 6.242 str. Tokiu atveju, banko pavedimas būtų įrodymas, jog kitas asmuo įgijo jums priklausančias pinigines lėšas, nors nebuvo jokio teisinio pagrindo jas įgyti, tačiau ir vėl, gi, bylos baigtis priklauso nuo paskolos gavėjo sąžiningumo ir įrodinėjimo teismo proceso metu.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA