Teismas toliau kerta naktiniams Kauno barams | Kas vyksta Kaune

Teismas toliau kerta naktiniams Kauno barams

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį dėl dar dviejų pseudo barų, veikiančių Baltijos g. ir V. Krėvės pr. Pastariesiems teismas panaikino jų prašytas taikyti laikinąsias apsaugos priemones miesto tarybos sprendimui.

Šiuo metu jau keturiuose pseudo baruose lieka galioti praėjusiais metais Kauno miesto tarybos priimtas sprendimas, draudžiantis naktinę prekybą alkoholiniais gėrimais daugiau nei 40-tyje prekybos vietų nuo 22 iki 8 val. ryto.

„Nors po miesto tarybos sprendimo pseudo barai teismus užvertė skundais, turime jau keturis atvejus, kuomet aukštesnės instancijos teismas pripažįsta, kad kauniečiai turi turėti teisę gyventi saugesnėje ir sveikesnėje aplinkoje”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Dar dviem barams buvo panaikintos laikinosios apsaugos priemonės ir juose liko galioti tarybos priimtas sprendimas. Teisminės procedūros tebevyksta ir kitose bylose, tad ir toliau darysime nuoseklius žingsnius siekdami tinkamai vykdyti tarybos sprendimą”, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Prieš keletą savaičių analogiškos teisinės nutartys buvo pritaikytos barams, esantiems R. Kalantos ir Veiverių gatvėse. Tąkart LVAT konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas netinkamai įvertino reikšmingas aplinkybes byloje ir nutarė tenkinti Kauno miesto savivaldybės atskirąjį skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Kauno apygardos administracinio teismo 2013 m. gruodžio 3 d. nutartį ir išspręsti klausimą iš esmės – pareiškėjo prašymą dėl reikalavimo užtikrinimo priemonių atmesti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA