Legendinė Kauno sporto halė grąžinama Lietuvos sporto universitetui | Kas vyksta Kaune

Legendinė Kauno sporto halė grąžinama Lietuvos sporto universitetui

Lietuvos sporto universitete (LSU) lankėsi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas. Susitikime su Universiteto vadovais, jie aptarė S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro Kaune perdavimo ir išlaikymo, LSU tiriamojo – auditorinio korpuso statybos problemas, svečiams pristatytas Europos krepšinio tyrimų centras.

Lietuvos sporto universitetas siekia perimti Sporto centro valdymą, naudoti jį studijoms ir padaryti labiau prieinamą visuomenei. „Netrukus dėl S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro parengsime Vyriausybės nutarimą. Švietimo ir mokslo ministras mane informavo, kad šiuo klausimu netrukus kalbės su Kauno miesto meru, o Vyriausybė Universitetui padės išlaikyti šį Centrą“, – teigė Ministras Pirmininkas. LSU vadovai tikisi, kad S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrą Universitetas perims jau šį rudenį.

LR vadovams pristatytas ir Europos krepšinio tyrimų centras. Jo steigėjai –Vusterio (Anglija), Leono (Ispanija) ir Lietuvos sporto universitetai. Centras rengs krepšinio sporto mokslinių tyrimų projektus bei programas, galimybių studijas. Krepšinio tyrimų centro veikloje taip pat ketina dalyvauti Gran Kanarijos (Ispanija), Maskvos (Rusija) ir Stambulo (Turkija) universitetai.

Universiteto vadovai pristatė ir LSU tiriamojo – auditorinio centro statybos projektą. Jį teigiamai įvertino ir paramą pažadėjo Vyriausybės vadovas. Svečiams pristatytos LSU mokslo ir studijų kryptys, Universiteto strategija ir infrastruktūros plėtros projektai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA