Auditorius šokiravo mokamo automobilių statymo ypatumai Kaune | Kas vyksta Kaune

Auditorius šokiravo mokamo automobilių statymo ypatumai Kaune

Betvarkė su kelio ženklais „Rezervuota stovėjimo vieta“

Audito metu patikrinus rinkliavos surinkimą už specialius leidimus, kurie suteikia teisę statyti automobilį leidime nurodytoje vietoje ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ galiojimo zonoje, paaiškėjo, kad įstaiga neturi šių kelio ženklų registro, todėl nėra aišku, kiek jų įrengta iš viso. Paaiškėjus, kad Savanorių prospekte įrengta nemažai “531 ir 538” kelio ženklų, tačiau prašymų įrengti šiuos ženklus įstaigoje nėra, dėl ko auditoriai teigia, kad Kauno mieste gali būti nemažai savavališkai įrengtų šių kelio ženklų, o šis procesas nekontroliuojamas, dėl ko gali būti į biudžetą nesurenkamos lėšos.

Teigiama, kad nors įstaigos darbuotojai bei transporto ir eismo organizavimo skyrius žino apie daugiau nei 100 nelegaliai pastatytų ženklų, problemos iki šiol nesprendžia.

Auditoriai teigia, kad įstaiga neužtikrino tinkamo rinkliavos rinkimo išduodant minėtus leidimus, taip pat neturėdama nei teisės, nei įgaliojimų, atleisdavo nuo vietinės rinkliavos mokėjimo, taikė mažesnius nei Tarybos nustatytus rinkliavos dydžius ir tokiais veiksmais savivaldybei galimai padarė 1,6 mln. didelės vertės žalą. Apie tai plačiau rašėme šeštadienį.

Nuobaudos ir prevencinės priemonės

Auditoriai teigia, kad dėl įstaigos vykdytos neteisėtos „prevencijos“ ir padėjimo asmenims išvengti atsakomybės, padariusiems administracinius teisės pažeidimus, į savivaldybės biudžetą galėjo būti nesurinkta: per 2012 m – nuo 1,5 iki 4,1 mln. litų; per 2013-ųjų devynis metų mėnesius – nuo 0,8 iki 2,7 mln. litų pajamų, tuo padarant didelę žalą.

Per 2012-uosius įstaiga nustatė 70815 pažeidėjų, iš kurių net 43732 asmenims buvo pritaikyta prevencinė priemonė, o tik 10826 fiksuotų pažeidimų perduota nagrinėti Viešosios tvarkos skyriui, likę 16257 pažeidimai buvo netinkamai parengti ir neišsiųsti nagrinėti. Dėl neperduotų nagrinėti netinkamai fiksuotų pažedimų, per 2012 m galėjo būti negauta nuo 1,3 iki 2,2 mln. litų pajamų.

Išvadose nurodoma, kad direktoriaus įsakymais patvirtinta ir taikoma „prevencinė“ tvarka yra ydinga ir neteisėta, t.y. prieštaraujanti LT galiojantiems teisės aktams.

Įdomi detalė, kad net 50% pažeidėjų pasinaudojo „prevencine“ priemone su nuolaida, o įstaigos vedamuose registruose neatsispindi pažeidėjų neįgalumą, amžių ar nėštumą įrodantys dokumentai, todėl neįmanoma nustatyti, ar įstaiga pagrįstai taikė „prevenciją“ su nuolaida.

A.Puidokas audito išvadas žada skųsti

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai, gavę dalį audito išvadų dokumentų, susisiekė su Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku iš kurio išgirdo patikinimą, kad savivaldybėje žinoma apie šį auditorių dokumentą: „Mes siūlėme Algimantui Puidokui palikti direktoriaus vietą ir pereiti į žemesnes pareigas, tačiau direktorius nesutinka, kad išvados teisingos, jas žada skųsti teismui. Manau, kad šiai įstaigai reikia naujo vadovo, kurio veiklos principai būtų skaidresni“, sakė A.Kupčinskas.

Su A.Puidoku susisiekti nepavyko, nes jo telefonas išjungtas ir pirmadienį. Kaip paaiškėjo, administracijos direktorius Dainius Ratkelis jį išleido kasmetinių atostogų iki sausio 10 dienos, nors žinojo, kad direktoriui nedelsiant reikia šalinti trūkumus ir tobulinti įstaigos veiklą.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA