Rotušės aikštėje šildė „Maltiečių sriuba” | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje šildė „Maltiečių sriuba”

Šiais metais, jau aštuntą kartą organizuojama akcija „Maltiečių sriuba”, skirta atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į senų, vienišų, skurstančių žmonių padėtį, kviesti visuomenę nelikti abejingais ir visiems kartu jiems padėti.

„Maltiečių sriubos 2013″ akcija tęsis visą gruodžio mėnesį. Ji išsiskleis po visą Lietuvą – „Maltiečių sriubos” renginiai rengiami daugiau kaip 20 – ies Lietuvos miestų centrinėse aikštėse. Spalvinguose renginiuose dalyvaus žinomi Lietuvos žmonės, dvasininkai, menininkai, muzikantai, mūsų savanoriai, jaunieji maltiečiai.

Kaune akcijos „Maltiečių sriuba 2013″ renginiai prasidėjo šeštadienį, kur nuo 12 val. Rotušės aikštėje galima pasivaišinti projekto simboliu tapusia karšta sriuba. Jau ketverius metus prie akcijos jungiasi ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris ir šiemet miestiečių Rotušės aikštėje vaišino karšta sriuba.

Maltiečių jaunimas šiais metais vėl rengia „Idėjų padėjėjų” konkursą, kuris stengsis įtraukti Lietuvos mokyklų moksleivius į gerų darbų darymą, kvies sugalvoti ir įgyvendinti įdomias idėjas, galinčias padėti surinkti lėšas senų, vienišų, skurstančių žmonių globai.

Bendromis jėgomis pavyko atkreipti Lietuvos visuomenės, miestų ir kaimų bendruomenių, Lietuvos Bažnyčios ir jaunimo dėmesį į šią problemą ir būtinumą padėti ją spręsti. Sulaukta didelio dėmesio senų žmonių globos projektams, nuoširdžios paramos, savanoriško darbo pasiūlymų.

Už praeito koncerto metu surinktas aukas šiais metais jau išvežiota 48 220 porcijų karšto maisto į namus visų užmirštiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Daugeliui jų tai yra vienintelis karštas maistas, kurį jie gauna, o maltiečiai, kurie jį atveža – vieninteliai žmonės, kuriuos jie mato.

„Tikimės, kad šiais metais akcijos „Maltiečių sriuba 2013″ metu surinktos aukos leis ne tik pratęsti mūsų „Maisto ant ratų” projektą, tačiau ir žymiai jį išplėsti, atnešant negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms ne tik karštą maistą, tačiau ir žmogišką užuojautą, skatins visuomenėje savitarpio pagalbą. Tai mūsų visų bendražmogiška, krikščioniška pareiga”, – teigia akcijos organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA