Raudondvario dvare įžiebta Kauno rajono Kalėdų eglė (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvare įžiebta Kauno rajono Kalėdų eglė (vaizdo įrašas)

Evaldo Virkečio nuotr.

Penktadienio pavakarę Kauno rajone įžiebta Kalėdų eglutė. Šia proga Raudondvario dvaro kieme vyko teatralizuota šventė, kurią portalas „Kas vyksta Kaune“ transliavo tiesiogiai ir suteikė galimybę negalintiems dalyvauti gyvai, matyti šventę interneto pagalba.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Renginio „Purpurinės Kalėdos Raudondvario dvare“ režisierius Ramūnas Šimukauskas pasakojo, kad šiemet dvaras pasikeis neatpažįstamai. Vaiskiomis spalvomis spindės ne tik pastatai, bet ir visas parkas, kuriame kalėdinių švenčių laikotarpiu apsigyvens žvėreliai ir įvairūs istoriniai personažai. Dvare pakvips imbieriniais sausainiais ir aviečių arbata.

Šventinių papuošimų akcentais taps floristo Marijaus Gvildžio ir dailininkės Jolantos Šmidtienės sukurtos instaliacijos bei žvakidės.

Į gyvos Kalėdų eglės įžiebimo ceremoniją atvyks „Viduramžių pasiuntinių“ kolektyvas, savo pasirodymu sužavėjęs šių metų Valstybės dienos šventės dalyvius. Šį kartą jie surengs įspūdingą ugnies, muzikos ir šviesų reginį.

Iš dvaro požemių išnirs pilies Raktininkas, lydimas dvariškių ir nykštukų. Įžiebti Kalėdų eglę bus mėginama ir šiuolaikinėmis priemonėmis – lazeriais. Šventę vainikuos Sashos Song koncertas ir fejerverkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA