Prie „Kauno rudens 2013“ ralio starto linijos pasiruošę stoti 147 ekipažai | Kas vyksta Kaune

Prie „Kauno rudens 2013“ ralio starto linijos pasiruošę stoti 147 ekipažai

Prie šeštadienį prasidedančio tradicinio, šiemet jau 40-tus metus paeiliui rengiamo tarptautinio ralio „Kauno ruduo 2013“, skirto nusipelniusiems sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, starto linijos išsirikiuos 147 ekipažai iš dešimties šalių – Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Izraelio ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Kauno rudens“ ralyje, kuris kartu yra ir Lietuvos bei Lenkijos šalių įskaitiniai čempionatų etapai, varžosi 56 ekipažai (21 iš Lenkijos ir 35 iš Lietuvos).

LAS taurės etapo varžybose dalyvauja 42 ekipažai, sporto veteranų įskaitoje – 42 ir mėgėjų – 9.

EISMO RIBOJIMAI KAUNO MIESTE

Daugiausia sportininkų – 10 ekipažų – vairuos įvairių modifikacijų kultiniais ralio automobiliais tapusius „Mitsubishi“, po 7 – „Subaru“, BMW ir „Honda“, 6 – „Renault“, 5 – „Citroen“, po 4 „Opel“ ir „Ford“, po 1 – „Suzuki“, „Škoda“ ir Lada.

Lietuvos ralio čempionato dalyviai per dvi dienas turės įveikti 523,45 kilometro bendrą distanciją su dešimčia greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 125,1 kilometro. Lenkijos RSMP dalyvių laukia net 717,9 km bendra distancija su dvylika greičio ruožų, kurių bendras atstumas – 166,55 km.

Irgi dvi dienas besivaržysiantys LAS taurės ketvirtojo etapo lenktynių dalyviai šturmuos 260 kilometrų distanciją, o veteranai savo sportinę jaunystę prisimins beveik 90 km ilgio trasose, kurios pagrinde drieksis aplink Kauną. Jie kovos dėl vienų žymiausių mūsų prieškario lenktynininkų – Viktoro Severino ir Antano Ilgausko, kurių buvę bendražygiai šiemet minės jų abiejų šimtmečio jubiliejus, atminimo taurių ir kitų garbingų prizų.

Jubiliejiniame, 40 –ajame ralyje dalyvaus ir vienas jo sumanytojų bei ilgamečių rengėjų, 77-erių sulaukęs Vidmantas Čiutelė. Jo ir bendraminčių pastangomis surengta per 30 „Kauno rudens“ ralių.

Jubiliejinio „Kauno rudens“ ralio rengėjai žada ne tik nekompromisinę kovą greičio ruožuose, bet ir sudominti net tuos žiūrovus, kuriems automobilių sportas – ne itin prie širdies. Prie ralio baze virtusios Kauno „Žalgirio“ arenos dvi dienas parodomąją programą demonstruos ekstremalai, kurie į kovos verpetus pasistengs įtraukti adrenalino perteklių jaučiančius žiūrovus.

Penktadienio vakarą ralio „Kauno ruduo“ dalyviai pradėjo bandomuosius, vadinamuosius „Shut Down“ važiavimus, padėsiančius sportininkams susiorientuoti kaip sureguliuoti savo bolidus būsimosioms rytdienos batalijoms.

Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) VI-ajame ir Lenkijos LOTOS automobilių ralio čempionato (RSMP) V-ajame etapuose dalyvaujantys sportininkai kartu su LAS taurės IV etapo dalyviais ir sporto meistrais veteranais finišuos sekmadienį, rugpjūčio 25 d., Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte prie „Žalgirio“ arenos.

Ten pat jų, o kartu ir kauniečių bei miesto svečių laukia ne tik ralio nugalėtojų ir prizininkų pagerbimo ceremonija, bet ir įspūdingas baigiamasis, tarptautinį ralį „Kauno ruduo 2013“ vainikuosiantis koncertas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA