Trakų pusmaratonio laimėtojas – kaunietis Tomas Venckūnas | Kas vyksta Kaune

Trakų pusmaratonio laimėtojas – kaunietis Tomas Venckūnas

Sekmadienį Trakuose daugiau nei 1000 įvairaus amžiaus bėgimo entuziastų dalyvavo „General Financing Trakų pusmaratonio“ varžybose. Pagrindinėje distancijoje – 21,097 km – startavo beveik pusė tūkstančio bėgikų, praneša 15min.lt.

Drauge su jais į nelengvą trasą, kurią sudaryti padėjo greta Trakų gyvenantis 1996 m. Atlantos olimpinių žaidynių maratono rungties dalyvis Dainius Virbickas, stojo ir 10,5 km distancijos bėgikai, ir estafetės 2 po 10,5 km dalyviai.

Iš viso pačiame Trakų centre varžybas pradėjo per 800 sportininkų. Kaip teigė Trakų meras Vytautas Zalieckas, tokiam sportui ir tokiam masiniam renginiui istorinė Lietuvos sostinė – puikiai tinka. Dėl bėgikų, atvykusių net iš 14 valstybių, buvo uždaryta centrinė Trakų dalis, tačiau ir dalyviams, ir miestelėnams tai buvo tikra šventė. Panašu, kad didžiųjų vasaros sezono bėgimų sezoną pradėję Trakai aukštai pakėlė kartelę. Nors asociacija „Sporto renginiai“ pusmaratonį Trakuose rengė pirmą kartą, bėgikai gyrė nelengvą, tačiau įdomią ir labai vaizdingą trasą, paslaugius savanorius, tikslų varžybų grafiką.

Prie starto linijos pagrindiniame bėgime išsirikiavo ir daugelis pajėgiausių mūsų šalies stajerių. Živilė Balčiūnaitė varžybas Trakuose jau anksčiau buvo pavadinusi kaip gerą tempo treniruotę prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

Tituluota stajerė šį sykį bėgo 10,5 km – rimtų varžovių ji neturėjo, o žiūrovams beliko skaičiuoti, keli vyrai sugebės aplenkti sportininkę. Tokie buvo du – nugalėtoju tapęs Valdas Dopolskas (34,30 min.) ir Arnoldas Žukovskis (37,38 min.). Trečią vietą tarp vyrų užėmė Karolis Gečas – 39,29 min. O Živilė Balčiūnaitė, nuotolį įveikusi per 38.48 min. užtikrintai nugalėjo. Antrą vietą užėmusi Aurelija Staniūtė atsiliko daugiau nei 10 min. (49.17 min.), o 3-ia finišavo Natalija Lisovskaja (49,40 min.).

Pagrindinėje distancijoje nuo pat pirmo rato (bėgikams iš viso reikėjo įveikti 4 ratus po kiek daugiau nei 5 km) greičiausią tempą diktavo kaunietis Tomas Venckūnas ir Mindaugas Viršilas. Jie kiekviename rate keisdavosi vietomis, tačiau paskutinius kilometrus greičiau bėgo Tomas, kuris ir nugalėjo (1.12.26 val.). „Tomas vis kaitaliodavo tempą, tai pagreitėja, tai kiek sulėtina. Tai mane turbūt ir išmušė iš įprasto ritmo, todėl jo finiše ir nepavijau“, sakė nugalėtojui 16 sek. pralaimėjęs M. Viršilas. Trečią vietą ant garbės pakylos užėmė svečias iš Baltarusijos Aleksandras Čamadanovas: „Mėgstu varžybas Lietuvoje: esu laimėjęs pusmaratonį Druskininkuose, esu ten buvęs antras, šį kartą likau trečias. Trasa labai patiko, tokia – vežanti, nelengva, bet labai gražu čia. Manau, kad į kitų metų kalendorių šitas varžybas būtinai įtrauksiu“, – sakė svečias iš Baltarusijos Baranovičių miesto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA