Pusės maratono bėgimas balandį garsins Kauną | Kas vyksta Kaune

Pusės maratono bėgimas balandį garsins Kauną

Organizatorių nuotr.

Jau šį balandį Kaune startuos vienas didžiausių pastarųjų metų sporto renginys mieste – Kauno pusės maratono bėgimas. Šiandien Lietuvos sporto universitete bėgimo organizatoriai – Kauno miesto savivaldybė, VšĮ „Tarptautinis maratonas“ ir LSU pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Tikimasi, kad bėgime Kaune balandžio 21 dieną dalyvaus apie 1000 žmonių, o miestas taps bėgimo entuziastų traukos centru, skelbia Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.

„Praėjusiais metais organizavome bėgimą Laisvės alėja. Jame dalyvavo apie 700 žmonių. Šiemet nusprendėme, kad Lietuvos sporto universiteto idėja rengti Kauno pusės maratono bėgimą sulauks ne mažesnio dėmesio. Dabar šalyje bėgimas sparčiai populiarėja, praėjusiais metais renginiuose sulaukėme net du kartus daugiau bėgikų,“- teigė Viešosios įstaigos „Tarptautinis maratonas“ vadovas Darius Mikulis.

Kauniečiai ir miesto svečiai galės įveikti pusės maratono ( 21,098 km), 10 ir 5 kilometrų distancijas, taip pat dalyvauti estafetės 4×5 km varžybose, o vaikams skirtas 500 m bėgimas. Trasa drieksis Ąžuolyno parku ir Žaliakalnio gatvėmis. „Mes palaikome visas idėjas, kurios garsina miestą. Neabejoju, kad ir savivaldybė, pagal galimybes, padės organizatoriams. Aš taip pat dalyvausiu bėgime, kviečiu kauniečius ir visos šalies bėgimo entuziastus atvykti į dar vieną sporto šventę“,- sakė Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Kauno pusės maratono bėgime ketina dalyvauti ir daug Lietuvos sporto universiteto studentų. Jiems šis renginys- nemokamas. „Bėgimas gerina ne tik sveikatą, bet ir mąstymą. Linkiu, kad renginyje dalyvautų kuo daugiau žmonių. Universitetas aktyviai remia įvairius sveikatingumo projektus, o šis bėgimas- dar viena mūsų iniciatyva“,- teigė LSU rektorius prof.habil.dr. Albertas Skurvydas.

Kauno pusės maratono bėgime dalyvaus ir LSU dėstytojas, mokslininkas, Vilniaus maratono nugalėtojas Tomas Venckūnas. „Kaune rengiami nedideli bėgimai parkuose, varžybas rengiame ir Kauno rajone. Daugumą didžiųjų miestų garsina maratono bėgimai, džiaugiuosi, kad Kaunas rengs pusės maratono varžybas“,- teigė T.Venckūnas.

Jau nuo šiandien galima registruotis Kauno pusės maratono bėgimui internetu. Registracija vyks iki balandžio 18 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA