Legendinė „Antis” penktadienį atskris į Kauną – Kas vyksta Kaune

Legendinė „Antis” penktadienį atskris į Kauną

„Nuo Vilniaus ir Kauno bokštų“, – prieš 25-ius metus pirmąkart uždainavo – Algirdas Kaušpėdas. Simboliška – jo ir kolegų architektų ansamblis „Antis“, į Lietuvos roko istoriją įrašytas riebiausiomis raidėmis, po ketvirtadienio koncerto sostinėje liepos 27-ąją „atskris“ ir į Kauną. Grupės koncertas įvyks „Ryšių kiemelyje 837“.

25-ri šiemet sukanka ne tik „Anties“ dainoms. 1987-aisiais Lietuvoje, tuomet dar okupuotoje, įvyko pirmasis „Roko maršas“, muzika ir dainomis aktyviai palaikęs vos užgimusį Sąjūdžio judėjimą. Roko grupių kelionės idėja po itin sėkmingo koncerto (vėliau – to paties pavadinimo filmo) „Kažkas atsitiko“ kilo būtent A. Kaušpėdui. Svarbaus ne tik roko, bet ir visos šalies istorijai fakto jubiliejui paminėti nusprendusi itin retai koncertuojanti „Antis“ šią vasarą rengia gastroles po Lietuvą.

Aktyvią koncertinę ir kūrybinę veiklą 1990-aisiais nutraukęs kolektyvas pas senuosius ir naujus gerbėjus spėjo grįžti net keliskart – „Roko maršo per Lietuvą‘96“ proga bei išskirtinių koncertų sesijoms 2003-aisiais, 2005-aisiais bei 2008-aisiais.

Hitų „Kažkas atsitiko“, „Alyvos“, „Zombiai“, „Ko tu stovi?“ autoriai per beveik tris dešimtmečius trunkančią nenuspėjamą savo karjerą išleido keturis studijinius albumus, paskutinis kurių – „Zuikis pleibojus“ – kompaktinio disko ir vinilinės plokštelės pasirodė prieš porą metų.

„Roko maršo“ jubiliejaus turui „Antis“ ruošėsi birželį – intensyvių repeticijų metu parengta pusantros valandos įspūdingiausių grupės kūrinių programa. Turo koncertai Žagarėje, Visuomenės harmonizavimo parke Prienuose, Palangoje, festivalyje „Tamsta“ Varėnoje buvo sausakimši. Neabejotinai toks pats likimas ištiks ir pirmąjį sezoną Kauno ryšių istorijos muziejaus kiemelyje veikiantį draugų ir kultūros židinį „Ryšių kiemelis 837“. Renginio liepos 27-ąją pradžia – 19 val., įėjimas – nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA