Teigiama, jog viešosios tvarkos tarnyba dirba efektyviai | Kas vyksta Kaune

Teigiama, jog viešosios tvarkos tarnyba dirba efektyviai

Kaip skelbia savivaldybė, siekiant užtikrinti bei palaikyti viešąją tvarką mieste, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba jau atliko beveik septynis šimtus patikrinimų. Pernai per visus metus šis skaičius siekė 1 tūkst.

Ypatingas dėmesys buvo skiriamas reklamos naudojimo taisyklių laikymuisi. Iš viso buvo atlikta kiek daugiau nei 400 patikrinimų, jų metų surašyti 52 administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Nuolat gyvenamąsias zonas tikrinantys tarnybos specialistai primena, kad transporto priemonių negalima statyti ant žalios vejos. Už šį pažeidimą šiemet jau nubausti 26 automobilių savininkai . Per visus praėjusius metus už šį pažeidimą buvo surašyta 15 protokolų.

Tarnybos darbuotojai taip pat prižiūri, kaip gyventojai laikosi gyvūnų laikymosi taisyklių. Šiemet buvo atlikta 12 patikrinimų, kurių metų nubausti 4 taisyklių nesilaikę miestiečiai. Pernai už gyvūnų įsigijimo bei laikymo taisyklių pažeidimus buvo nubausta beveik 80 gyventojų.

Tačiau jei susipažinsime su Viešosios tvarkos tarnyba iš arčiau, reikia pastebėti, kad ji neužtikrina tvarkos mieste, nes dirba tik darbo valandomis, o tai neleidžia tinkamai vykdyti visų pavestų funkcijų. Tereikia vakare nuvykti į miegamąjį rajoną ar tiesiog pasivaikščioti po centrinę miesto gatvę, Laisvės alėją ir patys savo akimis įsitikinsite, kad tvarkos trūksta tiek vedžiojant gyvūnus, tiek prižiūrint viešąją tvarką arba parkuojant automobilius.

Jei mieste ir toliau bus siekiama tik bausti pažeidėjus ir taip bandyti užlopyti skylėtą miesto biudžetą, bet ne skirti dėmesio ir lėšų gyventojų edukavimui, supažindinimui su galiojančia tvarka, turėsime analogišką situaciją kaip ir su mokamo parkavimo paslaugas teikiančia viešąja įstaiga, kai baudžiami visi iš eilės, darbuotojams liepiama surinkti kuo daugiau nuobaudų ir naudojamasi įstatymuose numatytomis išimtimis taikant prevencines priemones, tuo pačiu nuo policijos nuslepiant eismo dalyvių daromus pažeidimus su jais už „korteles” susitaikant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA