Policininkai įvertino popiežiaus vizitą: grėsmės saugumui nesulaukta, bet niuansų buvo (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Policininkai įvertino popiežiaus vizitą: grėsmės saugumui nesulaukta, bet niuansų buvo (papildyta)

BNS, Kauno apskr. VPK 2018/09/24 11:03
R. Tenio nuotr.

Per popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje policijos pareigūnų darbas vyko sklandžiai, provokacijų ar grėsmės saugumui nesulaukta, visgi, žmonių minioje niuansų pasitaikė, sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

„Kalbant apie savaitgalį, tai aš darbą vertinu puikiai. Buvo darbinių dalykų, kurie buvo sprendžiami eigoje, bet didžiosios dalies jų nepasimatė, todėl vertinu puikiai. Žinoma, negali būti taip, kad kai šitiek žmonių vienoje vietoje, jokių dalykų nebūtų: buvo ir pasiklydęs žmogus, buvo turinčių problemų su sveikata, šiuos niuansus reikėjo spręsti“, – BNS sakė L. Pernavas.

Anot jo, per popiežiaus vizitą savaitgalį Vilniuje ir Kaune saugumą užtikrino beveik 2 tūkst. pareigūnų.

Policijos vadovas patikino, kad rimtesnių incidentų neužfiksuota.

Kaune administracinių nusižengimų neišvengta

Transporto priemonių vairuotojams bei senamiesčio gyventojams nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio popietės teko gyventi kiek kitokiu, nei įprasta rimtu, rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai.

Kauno senamiestis buvo paskelbtas pėsčiųjų zona,  transporto priemonių eismo ribojimai buvo taikomi ne tik Kauno centre, bet ir tam tikrais laiko intervalais Savanorių prospekte.

„Buvo pastebėtas paliktas stovėti automobilis „Audi“ Santakos teritorijoje, kuris trukdė renginio dalyviams patekti į renginio vietą, tad niekaip nepavykus susisiekti su savininku teko jį patraukti, tačiau tai vienintelis atvejis. Vairuotojai tikrai buvo kantrūs, supratingi bei laikėsi nurodytų ribojimų“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Renginio teritorijoje, Kauno senamiestyje, nuo šeštadienio 18 val. iki sekmadienio 18 val. buvo užregistruoti 5 atvejai, kuomet asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo ar neblaivaus asmens pasirodymo viešoje vietoje. Taip pat buvo nustatyti 2 dronų naudojimo atvejai, pranešta apie vieną vagystę iš automobilio, registruotas pranešimas apie dingusį mobiliojo ryšio telefoną.

Po savaitgalio viešnagės Lietuvoje Šventasis Tėvas pirmadienį išvyko į Latviją – jis lankosi Rygoje, Agluonoje aukos šv. Mišias, o vakare grįš nakvoti į Apaštalinę nunciatūrą Vilniuje. Antradienį iš Vilniaus pontifikas vyks į Estiją, iš Talino antradienio vakarą jis skris į Romą.

L. Pernavas pabrėžė, kad galutinai policijos darbą bus galima įvertinti jau popiežiui grįžus į Vatikaną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA