Išbandė Kauno viešąjį transportą termometru: vasarą, turbūt, dar ir šildo | Kas vyksta Kaune

Išbandė Kauno viešąjį transportą termometru: vasarą, turbūt, dar ir šildo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ištyręs Kauno visuomeninio transporto salonų temperatūrą per šalčius vasario pabaigoje, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Saulius nusprendė analogišką eksperimentą atlikti ir karščiausiomis metų dienomis. Jeigu žiemai trenkiant durimis keleiviniame transporte buvo galima gaminti ledus, tai dabar įmanoma kepti kiaušinienę arba bent jau troškinti kopūstus.

„Žiemą per šalčius tyrinėjau Kaune, kur – autobuse, troleibuse ar mikroautobuse – šalčiausia. Dabar, orui kepinant, galvoju, vėl pamatuosiu“, – sakė vyras, pridūręs, kad vakar atlikus matavimus gauti pakankamai aukšti rodmenys.

„Autobusais keliones atidėjau iki rudens… (Juose) apskritai kūno temperatūros šiluma. Lauke – beveik 32 laipsniai, 3-iame autobuse buvo 36 laipsniai šilumos. Ne tik nekondicionuoja, bet dar, turbūt, šildo juos vasarą, jei kam per šalta būtų“, – juokėsi kaunietis.

Senajame 1-o maršruto „Škoda“ troleibuse atvertais langais, anot Sauliaus, situacija buvo kiek geresnė – čia termometras parodė 32,6 laipsnius.

Karščio rekordininku tapo autobusas (kairėje), nedaug atsiliko ir troleibusas / Skaitytojo nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

„Kartais pro langus patraukia skersvėjis. Bet baisu, kad neperpūstų, nes tai prakaituoji, tai vėjas vėdina. Natūralus kondicionierius – atidarytas langas“, – svarstė eksperimento autorius.

Kaip ir šaltuoju sezonu atliktame tyrime, geriausiai, tik jau į kitą termometro skalės pusę, pasirodė mikroautobusas. 53-io maršruto transporto priemonėje prietaisas parodė 30,7 laipsnių.

Mikroautobuse kondicionierius kiek gerino padėtį / Skaitytojo nuotr.

„Nėra vau, bet vėsiau nei lauke – jautėsi, kad kondicionierius kažką pučia. Suprantu, vasara netipiška, bet norisi, kad viešajam transporte nebūtų karščiau nei lauke“, – visai normalų pageidavimą išreiškė Saulius.

„Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare mikroautobusais Kaune vežančios įmonės „Kautra“ Marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas tvirtino, kad rezultatai maršrutiniuose taksi iš tikro yra dar geresni.

„Pats dažnai važiuoju į darbą maršrutiniais taksi – juose veikia kondicionieriai, galima keliauti civilizuotai. Vasaros metu savo autobusuose rengiame ir vandens dalinimo akcijas. Viskas tam, kad kelionė maršrutiniais taksi ir autobusais būtų patogi ir patraukli“, – teigė „Kautros“ atstovas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad analogišką tyrimą skaitytojas atliko vasario 27 d. Lauke spaudžiant -17 laipsnių šalčiui, troleibuse termometras terodė 8 laipsnius, autobuse – 14, o mikroautobuse – 20.

Liepos 31 d., portalo žurnalistai „Kauno autobusams“ adresavo klausimus apie visuomeninio transporto kondicionavimą – gavę atsakymus, informuosime skaitytojus apie įmonės taikomus vėdinimo sprendimus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA