Kalniečių parke apsilankiusi kaunietė: „Vaizdas kaip kiaulidėje“ | Kas vyksta Kaune

Kalniečių parke apsilankiusi kaunietė: „Vaizdas kaip kiaulidėje“

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Apsilankiusi Kalniečių parke kaunietė nustėro išvydusi netvarką – naujai išklotas grindinys ir stalas nusėtas atliekomis, kaip galima manyti, po pasilinksminimo, primena kiaulidę, sako ji.

„Buvo smagu, taip? Saulutė, draugai, juokas, pasisėdėjimas…o vėliau ir svaigieji gėrimai, paistalai, keiksmažodžiai, riksmai naktį. Aš suprantu, kad atšilus orams visiems norisi iškylauti su draugais. Na, bet būkite malonūs, kauniečiai ir miesto svečiai, – gerbkite aplinką!“, – ragino portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Atsiųstoje nuotraukoje matyti parke, ant stalo, palikta nemaža dalis šiukšlių – įvairių pakuočių, vienkartinio naudojimo indų, kuriuos, tikėtina, spėjo ant grindinio plytelių išplaikstyti ir vėjas.

„Jei jau kojos nelaiko grįžti namo, ateikite ryte ir susirinkite šiūkšles, kurias palikote…vaizdas kaip kokioje kiaulidėje“, – piktinosi kaunietė.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 51 straipsnyje numatyta, kad vieno kubinio metro ar mažesnio negu vienas kubinis metras nepavojingų atliekų kiekio laikinasis laikymas, surinkimas, vežimas ir (ar) apdorojimas (įskaitant atvejus, kai tai daro prekiautojas atliekomis ir tarpininkas) pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka, – užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo dvidešimt aštuonių iki penkiasdešimt septynių eurų ir baudą pareigūnams – nuo aštuoniasdešimt šešių iki vieno šimto septyniasdešimt trijų eurų.

Minėto traipsnio pirmojoje dalyje numatyta veika, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka požeminio vandens vandenviečių apsaugos zonose, rezervatuose, nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, draustiniuose, saugomų gamtos ir kultūros paveldo objektų teritorijose bei jų apsaugos zonose, rekreacinėse teritorijose, kurortų apsaugos zonose, išžvalgytų naudingųjų iškasenų ir požeminių vandens telkinių plotuose, oro uostų magistralinių dujotiekių ir naftotiekių vamzdynų bei jų įrenginių, hidrometeorologijos stočių apsaugos zonose, Šiaurės Lietuvos intensyvaus karsto zonoje, šaltiniuotose vietose ir pelkėse, geležinkelių ir valstybinės reikšmės automobilių kelių pakelių juostose ir sanitarinėse apsaugos zonose, – užtraukia baudą piliečiams nuo penkiasdešimt septynių iki vieno šimto penkiolikos eurų ir pareigūnams – nuo vieno šimto penkiolikos iki dviejų šimtų trisdešimt vieno euro, rašoma administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Dėkojame skaitytojams, kad dalinatės aktualijomis ir probleminiais miesto aspektais. Jei norite pranešti naujieną ir Jūs, siųskite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA