Skaitytojai piktinasi: dėl masinės šventės greitoji negalėjo pasiekti nukentėjusiojo | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai piktinasi: dėl masinės šventės greitoji negalėjo pasiekti nukentėjusiojo

Skaitytojo nuotr.

Visą savaitgalį Kauną užvertusi renginių banga miestiečiams ne tik siūlė įdomios veiklos ir kėlė šypsenas. Senamiestyje sutelktos „Kauno Hanzos dienos“ pritraukė daugybę smalsuolių, kurie atvykę nuosavais automobiliais tiesiog užbarikadavo siauras gatveles. Šios miesto dalies gyventojai siuto, o specialiosios tarnybos negalėjo įveikti siaurų pravažiavimų.

Šeštadienio vakarą vieną didžiųjų masinės Kauno viduramžių šventės problemų iliustravo specialiosios tarnybos ekipažas, beviltiškai mėginantis prasibrauti siauromis Senamiesčio gatvėmis.

Anot „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo, apie 21 val. į A. Mapu gatvę iškviestas iš nuo Šv. Gertrūdos pusės atvykęs greitosios medicinos pagalbos automobilis pro čia tikslo taip ir nepasiekė. Ekipažas buvo priverstas stumtis atbulomis ir ieškoti alternatyvaus privažiavimo.

„Baisu tas nemokamas stovėjimas. Kada susivoks padaryt viešąjį transportą nemokamą? Taip, Rotušės aikštė užtverta, o kitos gatves paspringo nuo mašinų. A. Mapu, L. Zamenhofo, Palangos ir J. Jablonskio gatvėse situacija katastrofiška. Kad tik kokio gaisro nebūtų“, – sakė kaunietis.

Jis tikino, kad automobiliai statomi tiesiog bet kur – Senamiesčio gyventojai negali išvažiuoti iš kiemų, o jei tai ir pavyksta padaryti, apie grįžimą negali būti nė kalbos.

„Kasmet taip. Tik aplink Rotušę šiokia tokia tvarka, o likusi dalis užkimšta. Labai blogai viskas organizuota – reikėjo užtverti Senamiestį ir viskas“, – sprendimo būdą kategoriškai siūlė vyras pridūręs, kad į tokias šventes derėtų vykti tik viešuoju transportu.

„Visi burnoja ant mūsų, Senamiesčio gyventojų, neva jei esame nepatenkinti kavinių keliamu triukšmu, turime kraustytis gyventi kitur. Nieko. Pripratome prie kavinių, bet su prastai organizuotomis šventėmis nesiruošiame taikytis“, – širdo portalo skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties budėtoju, šis patvirtino, kad nurodytu laiku tikrai gautas iškvietimas į A. Mapu gatvę, tačiau teigė, jog sudėtingas eismas miesto centre esminių trukdžių nesukėlė – į iškvietimą atvykta per 10 minučių.

Pašnekovas nedetalizavo, kas buvo nutikę nukentėjusiajam, pas kurį skubėjo ekipažas, bet sakė, kad žmogui vietoje suteikta pagalba ir jis išvežtas į gydymo įstaigą.

Apskritai, Kauno GMP stoties darbuotojo teigimu, darbo Senamiestyje praėjusį vakarą buvo vidutiniškai. Daugiau iškvietimų gauta gilią naktį – lėbautojams jau ilgokai pasėdėjus baruose, pakilus eiti ir įsivėlus į konfliktus. Pasak pašnekovo, kilo vienos kitos muštynės, iš viso greitoji į senąją miesto dalį važiavo kelis kartus.

Tuo tarpu eismo situacija, nusivylusio „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo tvirtinimu, sekmadienį nė kiek nepagerėjo: „Šiandien vėl tas pats. Viskas užkimšta. Aplink Rotušę kažkokie apsauginiai reguliuoja eismą, o likęs senamiestis užstatytas nepravažiuojamai.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA