Kauno rajone vykstantis muzikinis festivalis skelbia pirmuosius lietuvių atlikėjus | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone vykstantis muzikinis festivalis skelbia pirmuosius lietuvių atlikėjus

R. Tenio nuotr.

Festivalis „Granatos Live 2018“, vyksiantis rugpjūčio 3–5 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse, skelbia pirmuosius Lietuvos atlikėjus. Šeštą kartą vyksiančiame renginyje pirmą kartą koncertuos Beatrich, savo įspūdingus pasirodymus surengs Monique, GJan, „Lilas ir Innomine“, Saulius Prūsaitis ir Justinas Jarutis. Tarp jau paskelbtų šių metų festivalyje „Granatos Live 2018“ koncertuosiančių atlikėjų – britų muzikos žvaigždės Rita Ora, „Rudimental DJ“ ir Betsy.

Grupės „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis, buvęs pirmojo festivalio „Granatos Live“ vedėjas, šiemet sugrįžta į Rumšiškes su savo soline programa. Sausio mėnesį atlikėjas išleido pirmą solinį albumą ir naujas dainas su malonumu pristatys festivalio klausytojams: „Mano albumas kardinaliai skiriasi nuo to, ką esu sukūręs ir įrašęs anksčiau. Tai visiškai kitoks skambesys nei su „Freaks on Floor“. Šią muzikos stilistiką įvardyčiau kaip pop/folk/country. Groti „Granatose“ visada yra labai malonu. Žmonės, kuriuos sutraukia šis renginys, yra viena nuostabiausių publikų Lietuvoje. Labai laukiu pasirodymo ir su dideliu malonumu pasidalinsiu su klausytojais savo nauju kūrybos etapu“, – pasakoja atlikėjas.

Šiemet į festivalio sceną žengs ir hito „Superstar“ atlikėja Beatrich. M.A.M.A. „Metų proveržio“ ir „Metų dainos“ kategorijų nugalėtoja ne tik dainuoja, bet ir pati rašo savo dainų tekstus: „Aš niekada nebuvau gera kalbėtoja. Mano galvoje dažnai sukasi begalės įvairių minčių, kurias ne visada pavyksta tinkamai išreikšti. Todėl dainų rašymas man yra pats maloniausias kalbėjimas. Nelabai norėčiau atlikti kitų žmonių parašytų dainų ir vaidinti, kaip visa tai išgyvenu. Daina „Superstar“ atsirado taip pat, kaip ir kitos mūsų su Benu Ivanovu dainos. Man atrodo, prabėgo jau kokie metai nuo to laiko, kai mes ją parašėme. „Susivaibinome“ ir pabandėme padaryti kažką labai pozityvaus. Taip ir gimė ši daina“, – sako atlikėja.

Rumšiškėse savo pasirodymą taip pat surengs šiemet M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje geriausios metų atlikėjos statulėlę atsiėmusi Monique. 2016 metų muzikinio projekto „X Faktorius“ nugalėtoja pernai spalį pristatė savo debiutinį albumą „Sun & Moon“, kuriame įrašyti elektroniniu skambesiu išsiskiriantys projekto „Mark Les & Monique“ kūriniai bei soliniai dainininkės darbai. Monique rankose – mylimiausios ir geriausios šalies atlikėjos apdovanojimai, o planuose – naujasis albumas, kuris bus pristatytas 2018 metais. Pernai festivalyje „Granatos Live“ debiutavusi Monique šiemet čia grįš su naujomis dainomis ir žada surengti ypatingą pasirodymą. „Po praėjusių metų pasirodymo festivalyje ne kartą prisiminiau ir mąsčiau apie šį koncertą, pasakojau draugams apie jį, apie patį festivalį ir vis dar galiu pasakyti, kad tai buvo vienas įsimintiniausių momentų mano koncertinėje karjeroje. Šiemet, ruošdamasi pasirodymui, noriu padaryti dvigubai daugiau ir padovanoti klausytojams dar daugiau teigiamų emocijų. Festivalio publika buvo ideali. Atrodė, kad tai ne koncertas, o vienas didelis masinis 8 tūkst. žmonių vakarėlis (Juokiasi – red. past.). Scenoje šiemet bus daugiau šokio, judesio, ritmo. Ruošiame naujų dainų, kurias spėsite įsiminti dar iki vasaros, vadinasi, bus laiko išmokti žodžius, kuriuos galėsime drauge kartoti ir gerai pašėlti“, – sako atlikėja.

Ko gero, stipriausią festivalinę programą turintis Lietuvos dainininkas Saulius Prūsaitis irgi pasirodys „Granatos Live“ scenoje. Vien hitų „Norim šokti“, „Vasara 3016“ ar „Būkim draugais“ turėtų visiškai pakakti, kad kiekvieno festivalio publika eitų iš proto, tačiau jis neketina sustoti ir įrodo, kad yra sėkmingiausias šių dienų superhitų kūrėjas Lietuvoje. Naujausia jo daina „39” „YouTube“ platformoje pasiekė mūsų šaliai retą rezultatą – 4,5 mln. peržiūrų per mėnesį. Ir kol profesionalai spėlioja, kur gi šios, atrodo, visai paprastos dainos populiarumo paslaptis, žmonės tiesiog masiškai įsimyli dainą ir nesiliauja jos klausę bei dainavę. Pats Saulius sako, kad nekelia sau tikslo parašyti superhitą, tačiau nori sukurti dainų, kurios tiesiog linksmina žmones. Atrodo, kad kol kas jam tai sekasi puikiai. „Džiaugiuosi, kad „Granatos Live” man ir grupei jau tampa tradicija ir vienu laukiamiausių vasaros renginių. Atvykus kaskart apima jausmas, kad esame laukiami ir tai – didelis išskirtinės festivalio publikos bei profesionalių jo organizatorių nuopelnas. Su nekantrumu laukiu šiųmečių „Granatų“ ir visos tos pašėlusios mūsų gerbėjų minios, su kuria sėkmingai geriname „YouTube“ peržiūrų reordus“, – sako S. Prūsaitis.

Šių metų „Granatose“ lietuviškai pirmą kartą dainuos ir GJan. Per praėjusius metus dainininkės karjeroje įvyko gerbėjų ilgai lauktas ir reikšmingas virsmas. Visą laiką dainavusi vien angliškai, GJan pristatė dvi pirmas lietuviškas dainas, kurios buvo sutiktos su dideliu džiaugsmu. Pirmoji, „Paskui tave“, pasirodžiusi lapkritį, jau sulaukė daugiau nei trijų milijonų peržiūrų, o ką tik išleista, antroji, „Tabletė“, su puse milijono peržiūrų šiuo metu platformoje „YouTube“ yra žiūrimiausias klipas iš Lietuvos. Festivalio publika išgirs geriausių GJan dainų programą, kurioje – tiek pirmieji GJan kūriniai „Not afraid“ bei „Tattoo“, išgarsinę ją ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, tiek geriausi kūriniai iš praėjusiais metais išleisto debiutinio albumo „Do it“. „Kai sužinojau, kad grosime festivalyje „Granatos Live“, labai apsidžiaugiau ir net patyliukais laukiu vasaros pabaigos, nors ir labai mėgstu šiltą orą. Šis festivalis man visada asocijuojasi su geriausiais prisiminimais ir bendrumo jausmu – visi lankytojai ir muzikantai dalijasi gera energija ir taip įvyksta kažkas magiško, ką žodžiais sunku įvardyti“, – sako GJan.

Į Rumšiškes šią vasarą sugrįš ir šių metų M.A.M.A. apdovanojimuose „Metų hiphopo grupe“ tapusi „Lilas ir Innomine“. Trečius metus iš eilės festivalyje koncertuojanti ir originaliu skambesiu garsėjanti grupė rudenį pristatė savo ketvirtą albumą „Leisk man šlykštėtis“, kurį lydėjo sėkmingas koncertinis turas po Lietuvą. Naujausias dainas iš albumo grupė būtinai atliks ir festivalio publikai. „Granatos“ šiuo metu yra neabejotinai stipriausias festivalis Lietuvoje ir mums garbė būti jo dalimi. Vaizdas, kurį matai nuo scenos, ta žmonių jūra, yra viena iš priežasčių, kodėl laukiame vasaros“, – sako grupės „Lilas ir Innomine“ nariai.

Trys dienos nesibaigiančio vakarėlio, šėlsmo ir beprotiškų linksmybių kartu su geriausiais draugais didžiausiame Lietuvos festivalyje jau rugpjūčio 3–5 d.! „Granatos Live 2018“ organizatoriai primena, kad šiemet festivalio bilietų skaičius – ribotas. Jų ieškokite svetainėje www.granatos.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA