Perėjoje partrenkto ir komos būsenoje esančio berniuko tėvas: ką priteisė teismas, tai veislinio šuns kaina | Kas vyksta Kaune

Perėjoje partrenkto ir komos būsenoje esančio berniuko tėvas: ką priteisė teismas, tai veislinio šuns kaina

delfi.lt 2018/03/20 21:32
DELFI montažas

Prieš kiek daugiau nei pusantrų metų Kaune, Baršausko gatvėje moters vairuojamas automobilis partrenkė ir sužalojo per perėją ėjusį berniuką. Sunkias galvos traumas patyręs berniukas iki dabar yra komos būsenoje, o tėvai teisybės ieško varstydami teismų duris.

Kovo 17 d. avarijoje nukentėjusio berniuko Nojaus tėvo „Facebook“ paskyroje „Majus Majus Tatuiruotes“ pasirodė pagalbos prašymas, kuris užvirė tikrą diskusijų bangą. Vėliau šis įrašas buvo pašalintas.

Kaip DELFI sakė pats nukentėjusiojo tėvas, žinutę pašalino dėl to, jog pasidarė baugu dėl milžiniškos visuomenės reakcijos.

„Matau, kad užviriau tokį katilą, jog dabar bijau, kad tai netaptų antra Kedžių byla“, – sakė vyras.

Kauno apylinkės teismas avariją sukėlusią moterį pripažino kalta bei paskyrė 1 506,40 eurų baudą. Taip pat moteriai uždrausta vairuoti transporto priemonę dvejus metus.

Nukentėjusiųjų civilinis ieškinys buvo tenkintas tik iš dalies: nukentėjusiajam buvo paskirta atlyginti 25 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo. Berniuko motinai priteista 10 000 eurų neturtinės žalos ir 1 100 eurų atstovavimo išlaidų, o tėvui – 5 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo ir 500 eurų atstovavimo išlaidų.

Tokį teismo nuosprendį berniuko tėvas vertino itin kritiškai.

„Man asmeniškai piniginės dalies iš šios bylos nebereikia. Aš tik noriu teisingumo. Visa tai, ką teismas man priteis, esu pasiruošęs paaukoti panašiai kaip ir Nojus nukentėjusiems vaikams. Aš sau nė cento nepasiliksiu iš šios istorijos“, – kategoriškai sakė vyras.

„Nesame patenkinti tokiu teismo sprendimu. 5000 eurų, tai veislinio šuns kaina“, – pridūrė jis.

Ne tik nukentėjusieji, tačiau ir kaltinamoji su tokiu teismo sprendimu nesutiko bei pateikė apeliacinius skundus, todėl šie dabar nagrinėjami Kauno apygardos teisme. Tačiau, kaip sako nukentėjusiojo tėvas, byla yra vilkinama, o kaltinamoji neigia savo kaltę.

„Ji neprisipažįsta, liudininkų parodymai yra mūsų pusėje, bet ji aiškina, kad vaikas greitai išbėgo į gatvę. Suprantu, kad tai advokatų darbas. Noriu, kad viskas šioje byloje vyktų greičiau, gal visuomenės dėmesys paspartins bylos eigą. Dabar kaltinamosios advokatė išvykusi į kitą miestą, vėl posėdis yra atidėtas ir taip kiekvieną kartą“, – sako berniuko tėvas.

Vaiko būklė itin sunki

Po kraupios avarijos mažametis iki dabar yra ištiktas komos. Vaiko gyvybė yra palaikoma tik specialių įrenginių pagalba.

„Man sunku tai pasakyti, bet vaikas yra socialiai negyvas žmogus. Medikai mus ramina, bet reikia pamatyti jų veidus. Svarbiausia yra ne ką pasako, o kaip pasako. Jie mus guodžia, bet viską, ką pasako – tarp eilučių. Prognozės nekokios“, – kalbėjo berniuko tėvas.

Šiuo metu Nojus gyvena namuose kartu su savo šeima, tačiau jam yra reikalinga nuolatinė priežiūra.

„Vaiku nuolatos rūpinasi mama. Jis yra maitinamas per kateterį, visada reikia jį stebėti, kad neužspringtų ar kad dar kas neatsitiktų. Labai brangiai kainuoja visos priemonės, kurios palaiko jo gyvybę. Per mėnesį yra reikalingi mažų mažiausiai 500 eurai už jo gydymą“, – pasakojo vyras.

„Nojus mano vienintelis vaikas ir aš nemanau, kad daugiau ir turėsiu vaikų. Lankomės pas psichiatrus, sunku dar kažką ir pasakyti“, – sunkiai rinkdamas žodžius sakė berniuko tėvas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA