Šeimos narius išžudžiusiam E. Anupraičiui nutarta taikyti griežtą režimą | Kas vyksta Kaune

Šeimos narius išžudžiusiam E. Anupraičiui nutarta taikyti griežtą režimą

delfi.lt 2018/03/20 11:52
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl priverčiamųjų medicininių priemonių taikymo. Kauno rajono gyventojas Egidijus Anupraitis ikiteisminio tyrimo metu buvo įtariamas savo artimųjų – motinos, tėvo, dėdės ir močiutės nužudymu bei sunkiu senelio sužalojimu.

Teismui perduotas ne kaltinamasis aktas, o nutarimas dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikus ekspertinius tyrimus nustatyta, kad E. Anupraitis galimai atlikdamas nusikaltimą ir šiuo metu serga lėtiniu psichikos sutrikimu. Dėl šio sutrikimo asmuo negalėjo ir negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, praneša Generalinė prokuratūra.

Ekspertų išvadose teigiama, kad E. Anupraičiui būtinas gydymas, kuris gali būti atliekamas tik specializuotoje gydymo įstaigoje. Todėl rekomenduojamas taikyti priverstinis gydymas psichiatrinėje ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis. Psichiatrijos ligoninėje vyras yra gydomas jau dešimtą mėnesį.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Kadangi E. Anupraitis ekspertų pripažintas kaip negalintis atsakyti už savo veiksmus, nagrinėjant bylą Kauno apygardos teisme bus sprendžiama ar tikrai šis asmuo padarė baudžiamojo įstatymo uždraustą veiką ir kokios priverčiamojo medicininio pobūdžio priemonės jam taikytinos.

Masinės žudynės prieš metus buvo surengtos pakaunėje, Gaižėnų kaime esančioje sodyboje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA