V. Matijošaitis savo vardą sužinojo tik pirmojoje klasėje | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis savo vardą sužinojo tik pirmojoje klasėje

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis atskleidė įdomų faktą iš savo gyvenimo – savo vardą jis sužinojo tik pirmojoje klasėje. Esą, kai mokytoja prašė mokinių pakilti iš suolų šaukdama juos vardais ir pavardėmis, V. Matijošaitis ne iš karto suprato, kad kreipiamasi į jį.

Istoriją, siekiančią mokyklos laikus, Kauno miesto meras pasakojo portalo DELFI filmuotame vaizdo reportaže. „Mokyklos laikai yra patys smagiausi, nes tai – vaikystė ir jaunystė, ten viskas smagu. Negali gal visą laiką pasakoti – pirmąkart įsimylėjai, po to ir antrąkart įsimylėjai, ir trečią – visi šilčiausi laikai lieka mokyklos suole“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Jis sako prisimenantis, kai mama atvedė jį į pirmąją klasę pirmąją dieną ir paliko. Mokytoja skaitydama pavardes ištarė: „Visvaldas Matijošaitis“. Išgirdęs Kauno miesto meras teigia ne iš karto supratęs, kad kreipiamasi į jį.

„Galvoju: pavardė – mano, bet vardo tokio aš negirdėjęs. Apsidariau – niekas neatsistoja, reiškia aš pakilau. Sako: „ačiū“. Reiškia – pataikiau. O, pasirodo, mane visi namuose ir draugai vadindavo Valdu. Kad aš Visvaldas – nežinojau, net nebuvau girdėjęs“, – pasakojo V. Matijošaitis.

Politikas sako, jog mokslai jam sekėsi gerai. Tėvams netekdavo jo kontroliuoti liepiant atlikti mokytojų užduotus namų darbus. Mama sakydavo „mokaisi ne man, o dėl savęs“. Dėdė įkalbinėjo mane stoti mokytis mediciną, o aš vis svarsčiau – gal automobilizmas? Sakė: „būsi medikas, nusiimsi tą baltą chalatą ir, jei norėsi tepaluotų rankų, į savo mašiną jas sukiši, kad būtų murzinos, ir gerai, bet būk mediku“, – dėdės ištartus žodžius prisiminė Kauno miesto meras.

Pasak V. Matijošaičio, mokiniams sunku atsakyti į klausimą: kuo būti? Apsisprendimas esą ateina kur kas vėliau. Tačiau, pabaigus mokyklą ir įgijus specialybę, politikas pataria nesiblaškyti ir dirbti pagal profesiją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA