Išgertuves automobilyje tiesiogiai transliavę vyrai magistralėje spruko nuo policijos | Kas vyksta Kaune

Išgertuves automobilyje tiesiogiai transliavę vyrai magistralėje spruko nuo policijos

delfi.lt 2018/02/26 17:57

Du piliečiai pirmadienio popietę nusprendė „pasilinksminti“ – į rankas griebė alkoholio butelį, automobilio vairą, įsikando cigaretę ir išrūko į gatves. Jie viską transliavo ir socialiniame tinkle „Facebook“. Tačiau nelaimei kelias buvo užkirstas – perkeltine ir tiesiogine prasmėmis. Policija pagavo magistrale A1 link Kauno skriejusius kelių gaidelius.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis sakė, kad viskas vyko pirmadienį, apie 16 val. Anot R. Matonio, policija gavo informacijos apie tiesioginę „Facebook“ transliaciją.

Joje buvo matomi du vyriškiai, kurie vykdė nusikalstamą veiką – vartojo alkoholį važiuodami automobiliu. Vienas jų buvo automobilio vairuotojas. Negana to, porelės draugai komentaruose išdavė, iš kur ir kokia tiksliai kryptimi keliauja vyrai.

Pirmiausia, Tauragės pareigūnų stabdomas „Nissan Almera“ vairuotojas nepakluso ir pasukęs į automagistralę Kaunas-Klaipėda nurūko link laikinosios sostinės. Pasak R. Matonio, automobilio judėjimo kryptimi buvo nusiųsti keli policijos patrulių ekipažai, kurie bandė stabdyti apgirtusius vairuotojus. Tačiau šie nestojo net du kartus, todėl pareigūnams teko juos vytis.

Dirbtinis kamštis magistralėje Kaunas-Klaipėda / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija“ nuotr.

Tačiau ne itin sumanių pažeidėjų kelionė greitai baigėsi. Automagistralėje Kaunas–Klaipėda, Raseinių rajone, pareigūnai sudarė vadinamą dirbtinį kamštį, todėl vyrams teko sustoti. „Abu vyrai yra neblaivūs, jie uždaryti į areštinę“, – patikino R. Matonis.

Jis teigia, kad socialiniuose tinkluose policija pamato vis daugiau potencialių pažeidėjų. „Per dieną gauname gal 100 pranešimų apie įvairius pažeidimus. Tarkime, kad kažkas prekiauja alkoholiu, narkotikais. Yra daug besikartojančios informacijos, tačiau visi pranešimai perduodami pareigūnams, kurie iškart reaguoja“, – sakė R. Matonis.

Tai šiemet jau ne pirmas atvejis, kai policija susidomi „Facebook“ paskelbta informacija ir ši padeda nustatyti pažeidimus. Dar po vieno vasarį paviešinto įrašo iš tėvų buvo atimti mažamečiai vaikai, o tėvai atsidūrė policijos komisariate.

Policija pranešė, kad vasario 4 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė gyventojų pranešimo, jog socialiniame tinkle patalpintas vaizdo įrašas, kuriame asmenys prie mažamečių vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus.

Į gautą pranešimą nedelsiant reagavę pareigūnai nustatė vietą, kurioje girtaujta, galimai naudojamas psichologinis smurtas. Nuvykę į Jonavos rajone esantį Vaivadiškių kaimą, pareigūnai sulaikė vaikų tėvą, motiną ir pristatė juos pristatė į komisariatą. Vaikai buvo pristatyti į gydymo įstaigą, apie įvykį buvo informuoti ir Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA