Kas vyksta Kaune gruodžio 15-17 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gruodžio 15-17 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, kai sniegas lengvai užklojęs gatves, nesunku patikėti, jog iki didžiųjų metų švenčių beliko vos dešimt dienų. Tiesa, savaitgalio orai išliks tik minimaliai žiemiški – nors sniegas karts nuo karto vis nuklos gatves, tačiau temperatūra neleis žiemiškiems vaizdams užsibūti horizonte. Detali orų prognozė slepiasi čia. O kadangi iki švenčių liko tiek mažai, šį savaitgalį Kaune šurmuliuos gausybė mugių. Apie jas ir kitus renginius – mūsų renginių apžvalgoje.

Kalėdinė mados mugė

Visą savaitgalį kauniečius ir miesto svečius apsilankyti prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ masins mugė „ KODAS|477“. Talentingiausių lietuvių dizainerių darbai, unikalūs aksesuarai, namų interjero detalės, įvairiausi skanėstai – tai ir dar daugiau jums pasiūlys mugėje prekiaujantys pardavėjai. Žinoma, lauks ir įvairios šventinės staigmenos. Dalyvavimas nemokamas.

Kauno kalėdinė knygų mugė

2017 m. gruodžio 15–17 d. Kauno įgulos ramovėje (A. Mickevičiaus g. 19) vyks Kauno kalėdinė knygų mugė. Šią 5-ąją, jubiliejinę, Kauno kalėdinę knygų mugę Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacija (LiMViLA) ir Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karininkų ramovė skiria Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Šioje mugėje – įdomiausių, naujausių ir svarbiausių leidinių pristatymai, koncertai, intelektiniai žaidimai, susitikimai su žymiausiais rašytojais, poetais, menininkais, istorikais, kalbininkais ir kitais mokslininkais. Mugė nemokama.

Kauno menininkų namai: Books night out

Penktadienio vakarą Kauno menininkų namai ir knygynas „Six chairs club“ jungia pajėgas ir kviečia kauniečius ir miesto svečius į „Books night out“. Tai – kalėdinis žiburėlis bei šiuolaikinio meno leidinių išpardavimas. Taip pat renginyje dalyvių laukia Sauliaus Leonavičiaus ir Gabrielės Nemirskytės organizuojama psichodelinė „Vakarienė ant rūgščios žolės. Vegan on acid“ ir šokiai su „Filomino DJ’s“. Daugiau informacijos apie renginyje parduosimus leidinius bei iniciatyvų idėjas rasite renginio aprašyme. Dalyvavimas nemokamas.

Šviesos ir šešėlių šventė „Balzaminė Kalėdų tuopa“

Žemųjų Šančių bendruomenė jau antrą kartą kviečia pasitikti Kalėdas Kopūstų lauke ir pagerbti seniausią šio lauko medį ‒ balzaminę tuopą, kurio drevėje bus įkurta prakartėlė. Ruošdamasi šiam renginiui, bendruomenės meno grupė „Menas visiems: kūrybiškumo mokykla“ per keletą mėnesių surengė daugiau nei dvidešimt atvirų kūrybinių dirbtuvių. Šių dirbtuvių rezultatus bus galima pamatyti šventės metu, o dalyviai patys taps šventės animatoriais. Renginys nemokamas.

Didžioji kalėdinė Kauno mugė

Šeštadienį „Žalgirio“ arenoje susiburs didžiausia šventinė mugė. Apsilankiusiųjų mugėje lauks iš visos Lietuvos atvykusių prekybininkų maisto ir gėrimų pasirinkimas, dovanų ir idėjų šventinės aplinkos puoselėjimui pasiūla. Šįkart prie didžiosios Kauno mugės jungiasi ir didžiausia Lietuvoje mobili mados mugė „Design for life“. Taip pat laukia speciali šventinė programa, užimtumas mažiausiems mugės dalyviams. Dalyvavimas nemokamas.

Paramos koncertas „Tegul geri darbai prasideda“

Sekmadienio vakarą Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje po 18 val. šv. Mišių vyks paramos koncertas „Tegul geri darbai prasideda!”, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijos bažnyčios statyboms. Programoje pasirodys įvairaus amžiaus atlikėjai. Įėjimas nemokamas.

Dar daugiau savaitgalio renginių galite rasti mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA