Sporto klubas keičia sporto salių įvaizdį – paveikslai, džiazas ir italų dizaino treniruokliai | Kas vyksta Kaune

Sporto klubas keičia sporto salių įvaizdį – paveikslai, džiazas ir italų dizaino treniruokliai

Organizatorių nuotr.

„Kruopščiai puoselėjame namų ar darbo aplinką, nes ten bėga mūsų gyvenimas, eidami vakarieniauti ieškome restorano, nes manome, kad mūsų laisvalaikis vertas tik geriausių akimirkų, kodėl einant į sporto salę taip pat nepatyrus nuostabių įspūdžių?“, – klausimą kelia sporto klubo „Vipublic Gym“ vadovė Jovita Vilkienė, kuri nusprendė, kad klube taip pat turi kabėti paveikslai, groti gera muzika, o treniruoklių dizainą kurti… patys italai!

[galerija kiek=”8″]

Kokia aplinka, tokie ir mes

„Visi suprantame, kad pakilioje aplinkoje pakiliais tampame ir mes patys, kodėl taip negyventi visur ir visada, o tuo labiau už nedidelę kainą?“, – šypsosi J. Vilkienė, kuri tiki, kad motyvacija sportuoti priklauso nuo daugybės detalių.

„Kai esi pavargęs po darbo dienos, net menkiausias neapgalvojimas gali suerzinti ir numušti ūpą, todėl kurdami „Vipublic Gym“ pagalvojome apie kiekvieną centimetrą: nuo namus primenančių spintelių dizaino iki telefonų įkrovimo kampelio, nuo skoningos muzikos iki itališko treniruoklių dizaino. Lygiai taip pat kiekviena akimirka gali ir nudžiuginti: tam pasirinkome žymaus menininko Žygimanto Amelyno kūrinius, kurie puošia klubo sienas. Žygimantas Amelynas taip pat yra milžiniško „senolio su pypke“ piešinio, esančio ant buvusios Kauno „Fluxus ministerijos, bendraautorius. Taigi, sportas irgi gali būti džiazas, sporto aplinka irgi gali veikti pakiliai“, – pasakoja visą gyvenimą sportuojanti moteris, kuri antrąjį savo klubą, esantį Žaliakalnyje, netoli Taikos pr. ir senųjų žydų kapinių, sukūrė nuo nulio: „Projektuodami sporto klubo pastatą mąstėme, kad visos patalpos būtų pritaikytos prie sporto klubo poreikių, todėl pasirinkome statyti savo, o ne įsikurti jau esančiose patalpose“, – pasakoja J. Vilkienė.

Stiprina ne tik pratimai, bet ir bendruomenė

Pasak J. Vilkienės, siekiant rezultatų nepaprastai svarbi ir bendrystė. „Nuo grupinių treniruočių, kurios padeda „užsivesti“ ir užsikrėsti geru pavyzdžiu mažiau motyvuotiems iki ilgus metus trunkančių draugysčių. Juk čia sutinkame žmones panašius į mus: irgi kažko siekiančius, irgi gyvenančius čia, Kaune, o galbūt tame pačiame Žaliakalnyje. Pati vedu treniruotes, dalyvauju klubo gyvenime kasdien ir ypatingai džiaugiuosi, kad žmonės čia tampa draugais, o klubo bendruomenė nepavaldi sienoms: atidarius naują klubą sugrįžo klientai, kurie kartu sportuoja net tryliką metų!“, – džiaugiasi sportininkė ir klubo puoselėtoja.

Sportas ne kaip mikro, o makro procesas

„Be abejo, labai svarbu ir suprasti, kas vyksta ne tik sportininkų širdyse, bet ir galvose: žinome, kaip suformuoti įprotį sportuoti, suprantame, kada ir kodėl jums sunku bei savo paslaugas teikiame už logišką, nedidelę kainą. Mes žiūrime į tai ne kaip į verslą, o kaip į sveikatinimo paslaugą. Sportą suvokiame ne kaip mikro, bet makro ciklą, t.y. visą gyvenimą apgaubiantį procesą“. Makro procesą kuria daugybė faktorių, pavyzdžiui, kitoks sporto, mitybos planų formavimas ar gausus grupinių treniruočių pasirinkimas, siekiant sportininką sudominti ilgesniam laikui.

Ragina būti tikėjimo atletais

Dar vienas iš „Vipublic Gym“ gestų, parodančių išskirtinį klubo požiūrį – kunigo vizitas klube ir jo metu įvykes patalpų šventinimas. „Kad įveiktume iššūkius gyvenime ir sporto salėje reikia daug tikėjimo. Ir visokio tikėjimo. Labai džiaugiamės, kad kunigas Gytis Stumbras sutiko prisidėti ir savo vizitu nudžiuginti klubo bendruomenę“, – aiškina J. Vilkienė. „Šv. Pranciškus yra pasakęs, kad sportas visada skatina tautų brolybę, draugystę, pagarbą, skirtingumų darną. Jis ragina būti ir tikėjimo atletais“, – pasakoja kun. G. Stumbras ir prideda, kad bet kokių patalpų laiminimas yra kitoks prisilietimas prie mūsų kasdienybės.

Prisijungti prie „Vipublic Gym“ bendruomenės galite adresu Dirvos g. 13 , Žaliakalnyje, Kaune.
Daugiau informacijos apie klubą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA