Kauno klestėjimo laikotarpiui skirta paroda, kurią turi pamatyti kiekvienas | Kas vyksta Kaune

Kauno klestėjimo laikotarpiui skirta paroda, kurią turi pamatyti kiekvienas

I. Bagdonės nuotr.

Nuo šio pirmadienio Kęstučio g. 38 esančio renovuojamo namo pirmajame aukšte visuomenei atverta tarpukario istorijai skirta paroda „Kaunas. Art Deco. Nostalgija & Spindesys“. Paroda veiks iki spalio 30 d. (imtinai), o ekspoziciją galima aplankyti kiekvieną dieną, taip pat ir savaitgaliais, nuo 11 iki 19 val.

Parodos lankytojus siekiama supažindinti su Kauno klestėjimo, kuomet miestas tapo valstybės Laikinąja sostine, laikotarpio architektūra, buitimi, to meto interjero mada, baldų, namų apyvokos daiktų, tekstilės dizaino tendencijomis, tuo metu gyvenusių miestiečių skonio ypatybėmis ir vyravusiu gyvenimo būdu. Parodoje galima išvysti to meto miesto gyventojų asmeninių daiktų, papuošalų, knygų, vertingų pašto ženklų ir kitų eksponatų iš privačių kolekcininkų rinkinių.

Paroda apima keturias erdves, kuriose skirtingais rakursais siekiama atkurti to meto laikmečio dvasią, vyravusią pasiturinčių kauniečių asmeninėje aplinkoje, taip pat parodyti Art Deco stiliaus nacionalinį braižą, būdingą Kauno kūrėjams, kuriuo buvo užpildyta ne tik intymi, bet ir visuomeninė kauniečių erdvė – kuriami restoranų, teatrų, muziejų interjerai, juose vyravo tuo metu moderniu laikyto stiliaus detalės ir akcentai. Šaime amžiuje Art Deco stilius jau tapo klasika ir galime didžiuotis, kad išlikę šio stiliaus Kauno eksterjero ir interjero pavyzdžiai savo savitumu nenusileidžia to meto Europos Art Deco kūriniams.

Praėjusį savaitgalį su asmeniniais kvietimais parodą „Kaunas. Art Deco. Nostalgija & Spindesys“ jau aplankė keli šimtai kauniečių, kurie žavėjosi senelių interjerus primenančiomis detalėmis, gaudė senoviniu patefonu grojamas populiarias to meto melodijas ar net galėjo pasikvėpinti tarpukariu itin prabangiais laikytais kvepalais „Coty“. Oficialiame renginio atidaryme dalyvavę svečiai buvo vaišinami pagal tarpukario kulinarines tradicijas iškeptais pyragais ir to meto populiariu gėrimu – likeriu „Krupnikas“.

Parodos kuratoriai: Dainius Lanauskas ir Laura Bohne. Pagrindinis parodos mecenatas – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

 

 

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA