Išsamiai aptarinėjama Kauno oro uosto veikla: vis dar randa trūkumų | Kas vyksta Kaune

Išsamiai aptarinėjama Kauno oro uosto veikla: vis dar randa trūkumų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmųjų Kauno oro uosto dienų išbandymas baigėsi: praėjusį penktadienį perkėlus skrydžius į Kauną daugelis baiminosi, jog pradžia bus sunki, visur susidarys eilės, bus daug nemalonių situacijų tiek darbuotojams, tiek keliaujantiesiems. Prognozės nepasitvirtino – oro uosto veiklą dauguma keliautojų įvertino teigiamai, tačiau nurodė ir, ką dar galima būtų spėti ištaisyti.

Aptarnauja greičiau negu Vilniuje

Po oro uosto perkėlimo, viešojoje erdvėje žmonės tikrai negailėjo pagyrų – buvo džiaugiamasi, jog sudarytos visos sąlygos greitam ir maloniam apsilankymui tiek prieš skrydį, tiek po jo. Naujienų portalo „Delfi“ vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė iš Kauno oro uosto skrido pačią pirmą dieną ir pasidžiaugė malonia patirtimi. „Žinoma, panikavau, ar spėsiu visur. Tai žinokit, nepanikuokit – visur aukščiausia parengtis! Nuo autobuso, kuris atvežė anksčiau nei žadėta, iki registracijos ir security (liet. apsauga, „Kas vyksta Kaune“), kurio taip greitai nepamenu kada būčiau praėjusi – vaikinai dėžutes tik padavinėja, tik padavinėja. Žodžiu, visas personalas labai stengiasi ir tai matyti, grūsčių nėra,“ – savo „Facebook“ paskyroje rašė žurnalistė.

Kaip ir M. Garbačiauskaitė-Budrienė, didžioji dalis keliautojų baiminosi, jog oro uoste teks ilgai užtrukti dėl visų patikrų. Tačiau šiuo klausimu Kauno oro uostas tikrai padarė visus namų darbus – komentatoriai giria, jog dėl didelio darbuotojų skaičiaus, darbai vyksta gerokai greičiau tiek prieš pakylant, tiek jau nusileidus Kaune. Sekmadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje žinomas socialinio marketingo specialistas, lektorius Arijus Žakas rašė: „Ką tik nusileidom Kauno oro uoste. Viskas buvo tiesiog puikiai: jokių eilių, jokio nesusikalbėjimo, aptarnaujantis personalas pats siūlėsi padėti, pasų kontrolėje dirbo visi 6 langeliai, mūsų lėktuvą sutikrino greičiau nei tai įvyksta Vilniuje. Maža to, pareigūnė šypsojosi ir klausė, kaip sekėsi kelionėje <…>. Dar pasižiūrėjo į paso galiojimo laiką ir priminė, kad laikas jį pasikeisti. Kol kas įspūdis – superinis, šaunuoliai!“

Yra kur tobulėti

Nors buvo nemažai teigiamų komentarų, tačiau atsirado ir pagrįstos kritikos. Vienas labai opus klausimas žmonėms buvo bankomatų trūkumas. Keliautojai pastebėjo, jog visame oro uoste yra vos vienas bankomatas, kuriame, teigiama, pinigai pasibaigė anksti ryte, o tai gerokai apsunkino keliautojų dalią, mat autobusuose ir daugelyje taksi automobilių nėra galimybės atsiskaityti banko kortele.

Taip pat pastebėta, kad nepagalvota apie naktinių skrydžių laukiančius keleivius ir šiluma nelepinančios vasaros naktis. Papildomai įrengtuose angaruose – šalta, taip pat nėra kur pavalgyti. Keliautojas Mantas pastebėjo, jog paskutinė vieta, kurioje galima įsigyti maisto, užsidarė dar gerokai prieš vidurnaktį.

Siūlo perkelti visam laikui

Besipiktinantiems ilgesne kelionės trukme iš Vilniaus, kuomet iki oro uosto reikia įveikti kiek daugiau nei 100 kilometrų, komentatoriai greitai rado atkirtį – rašė apie užsienio patirtį, kur dažnai iki oro uosto tenka nuvažiuoti didesnius atstumus, tačiau niekas nesiskundžia. Atvirkščiai – kituose miestuose gyvenantiems lietuviams išvykimas iš Kauno – ženkliai patogesnis. Tad pasirodė ir siūlymų oro uostą visam laikui palikti Kaune, nes jis kitų didžiųjų miestų gyventojams yra arčiau, nei Vilnius. „Kauniečiai visuomet važiuodavo į Vilniaus oro uostą ir niekada nesiskundė, kad tolimas kelias. O pagalvokite, kaip džiaugiasi klaipėdiečiai, šiauliečiai – jiems keliauti dabar reikia visu šimtu kilometrų mažiau,“ – džiaugėsi skaitytojas Tadas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA