Paaiškėjo, kiek miestų dalyvaus Tarptautinėje vaikų olimpiadoje Kaune | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kiek miestų dalyvaus Tarptautinėje vaikų olimpiadoje Kaune

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Liko trys mėnesiai iki Tarptautinių vaikų žaidynių (ICG ‘2017) starto. Artėjant vienam didžiausių metų renginių ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, laikinosios sostinės savivaldybėje susirinko visos atsakingos tarnybos aptarti, kaip vyksta pasiruošimas grandioziniam renginiui.

Pasiruošimą pristatė visų sporto šakų ir bazių atstovai, Kauno policijos viešosios tvarkos skyriaus vadovai, už transporto organizavimą atsakingos institucijos.

Registracija baigta

Balandžio 1-ą baigėsi registracija ir paaiškėjo preliminarus dalyvių skaičius, kuris keisis jau labai nežymiai. Iš viso dalyvauti ICG Kaunas ‘2017 paraiškas pateikė daugiau nei 1200 atletų. Gausiausi bus lengvosios atletikos sektoriai – iš šio skaičiaus net trečdalis bus lengvaatlečiai.

„Iš viso į Kauną atvyks 1900 dalyvių ir svečių. Dalis iš šio skaičiaus bus palaikymo komandos nariai, treneriai, kiti personalo žmonės, oficialūs miestų atstovai. Mūsų planas, kad žaidynių kaimelyje gyventų 1500 dalyvių. Tai nėra galutinis skaičius, nes kai kurie miestai dar nepateikė visų reikiamų dokumentų“, – teigė Vyginta Poderytė – Martinkienė, Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja.

92 miestai – tiek jau dabar pateikė visus reikiamus dokumentus. Dar laukiama dokumentų iš trijų miestų, kurie jau yra sumokėję starto mokestį, tačiau laiku nepateikė visų dokumentų. Tai Los Andželas, Nairobis ir Detmoldas. Posėdžiavusi komisija vienbalsiai pritarė, kad miestams būtų suteikta galimybė „pasitaisyti“.

Svarstoma, kad visas ICG Kaunas ‘2017 renginys bus apdraustas – organizatoriai planuoja apdrausti savo civilinę atsakomybę. Įdomus faktas, kad Pakistano miestams draudžiama dalyvauti komandinėse varžybose. Pakistaniečiai yra pasižymėję ne pačiu pavyzdingiausiu elgesiu ankstesnėse žaidynėse, tad pakistaniečiams leidžiama dalyvauti tik individualiose rungtyse.

Renginyje norą savanoriauti pareiškė jau daugiau nei 160 savanorių. Beje, visi jie kalba angliškai. Yra tokių, kurie kalba prancūziškai, ispaniškai, vokiškai ar net azerbaidžanietiškai.

ICG Kaunas ‘2017 organizatoriai nusprendė itin griežtai laikytis dalyvių amžiaus taisyklės. Iš žaidynių buvo pašalinti jau keturi dalyviai, kurių amžius nepatenka į numatytas ribas.

„Mes perkratysime kiekvieno dalyvio dokumentus. Bus tikrinami visi iki vieno dokumentai, o pateikti visus trūkstamus duomenis bus suteikta viena diena, kai 24-ioms valandoms vėl bus aktyvuota registracija”, – pažymėjo V. Poderytė – Martinkienė.

Jau baigėsi konkursas ir netrukus bus paskelbti rezultatai, kas organizuos ICG Kaunas ‘2017 atidarymo ir uždarymo ceremonijas, kurios vyks Kauno sporto halėje.

Dalyvių aktyvumas apstulbino

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children’s Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

ICG Kaunas ‘2017 globėju tapo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA