Universiteto bendruomenės nare prisistatanti moteris apie šalį sukrėtusią tragediją: man negaila | Kas vyksta Kaune

Universiteto bendruomenės nare prisistatanti moteris apie šalį sukrėtusią tragediją: man negaila

Video stop kadras

Portalas „Kas vyksta Kaune” sulaukė kauniečių laiškų su raginimu paviešinti Kristinos Sulikienės įrašą feisbuke, viešojoje erdvėje sukėlusį audrą. Moteris savo feisbuko paskyroje parašė nuomonę apie visą šalį sukrėtusią tragediją – pagrobtą ir nužudytą Ievą Strazdauskaitę.

[galerija kiek=”4″]

Moteris, prisistatanti VDU jaunesniąja mokslo darbuotoja, turinčia filosofijos magistro laipsnį teigia, kad šiai dingusios merginos istorijai teikiama per daug dėmesio, taip pat moteris mini, kad jai negaila aukos, esą ji pati tokį likimą pasirinko.

VDU atstovai paneigė, kad K. Sulikienė yra jų bendruomenės narė: „Informuojame, kad Kristina Sulikienė nėra VDU darbuotoja ar studentė. Vis dėlto apmaudu, kad viešojoje erdvėje plinta nejautrių kitų žmonių skausmui asmenų įrašai ir tokiu būdu demonstruojama nepagarba Ievos Strazdauskaitės atminimui ir jos artimiesiems. Universiteto pozicija yra priešinga K. Sulikienės išsakytai nuomonei.”

VDU rektorius prof. Juozas Augutis savo feisbuko paskyroje įvykį komentavo: „Šiandienos šventinė nuotaika buvo sugadinta Kirstinos Sulikienės „mintimis“, kuriomis net nedrįstu dalintis. Viešai noriu pareikšti, kad K. Sulikienė niekada nebuvo VDU dėstytoja ir nėra nei studentė nei darbuotoja. Tenka tik apgailestauti, kad tokiomis, itin jautriomis akimirkomis trūksta empatijos ir supratingumo…”.

Universitetas patikslino, kad K. Sulikienė anksčiau VDU studijavo etnologiją, bet jai neleista gintis disertacijos, nes neatitiko keliamų reikalavimų.

K. Sulikienė savo feisbuke šeštadienį rašė (kalba netaisyta): „Mačiau žmones, rausiančius konteinerius. O čia iššvaistė keletą milijonų lavono paieškai. Ir dar svaidosi žaibais, reiškia užuojautas. Ji pati pasirinko tokį likimą. Jai to reikėjo. Žmogus, kuris saugosi, nevažinėja naujais automobiliais, ir neturi s*kos veido išraiškos. Nepykite. Bet man negaila iš viso, nes nelabai suprantu, kuo ji čia tokia vertinga“, – nuomone dalinasi moteris kovo 11 d.

Kelios dienos anksčiau, kovo 9 d. moteris irgi išsakė poziciją dingusios merginos paieškos istorijoje (kalba netaisyta): „Nesuprantu: kiek buvo keistų dingimų, visiems buvo px, niekas nieko neieškojo, tipo, aj, nu ėįo, prasikirto ledą, pakišo save po ledu, kas čia tokio. Gal problemų turėjo. O čia kai puolė ieškoti, dievulėliau. Ir nieko.”

Šią savaitę, dar iki tragiškų žinių apie I. Strazdauskaitės likimo, K. Sulikienė buvo iškėlusi sąmokslo teoriją apie galimas merginos dingimo priežastis. I. Strazdauskaitė, anot K. Sulikienės, buvo STT agentė, kuri susijusi su prekyba žmonėmis ar jų organais (kalba netaisyta).

„Buvęs STT darbuotojai puse lūpų nuo vakar pradėjo kalbėti, jog visa agentės Ievos „pagrobimo“ istorija susijusi su „kroviniu“. Paskui puolė taisytis, ir aiškino, jog „ar tai paketėlis“, ar pinigų suma. Kadangi agentė „Ieva“ labai intensyviai dirbo prevencijoje dėl žmonių prekybos, vienintelis atsakymas ateina į galvą: ji vežė gyvąją prekę. Gal kokį vaiką, gal kokį puslavonį, turėjo pristatyti dėl organų išėmimo. Organų transplantacijai labai svarbu minutės“, – rašė K. Sulikienė.

Socialiniame tinkle užvirė pasipiktinimas K. Sulikienės nuomone, žinomi žmonės dėl to išreiškė savo poziciją. Saugirdas Vaitulionis rašo:

Apžvalgininkas Andrius Užkalnis irgi išreiškė nepritarimą K. Sulikienei.

Portalas „Kas vyksta Kaune” kviečia į diskusiją: ką manote apie šią viešai išreikštą nuomonę?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA