Savaitgalis Kaune prasidėjo demonstracija prie restorano | Kas vyksta Kaune

Savaitgalis Kaune prasidėjo demonstracija prie restorano

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio vakarą Laisvės alėja žingsniuojantys kauniečiai tapo prie vieno iš centrinėje miesto gatvėje įsikūrusio restorano vykstančios demonstracijos stebėtojais. Praeivių akį traukė leidžiami dūmai bei skambančios skanduotės, kurioms buvo pritariama būgnais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad solidarumo tinklu „Gyvenimas per brangus“ pasivadinę jaunuoliai, susidūrę su neteisybe, kuomet negavo žadėto atlyginimo už darbą, jau surengė ne vieną akciją, kuriomis siekiama sugėdinti darbdavius ir pradėti gerbti darbuotojų teises.

Šį penktadienį jaunų žmonių kompanija, nešina plakatais ir būgnais, trumpam įsikūrė prie Laisvės alėjoje veikiančio restorano „Casa Della Pasta“. Stebėti demonstraciją atvyko ir apsaugos bendrovės ekipažas, kuris vykstantį veiksmą stebėjo per automobilio langą.

Akcijos organizatoriai teigia, kad tokių veiksmų teko imtis, norint visuomenei parodyti, kad reikia ginti savo teises ir darbdavių reikalauti tinkamai vykdyti savo pareigas.

Solidarumo tinklu pasivadusi organizacija iš restorano „Casa Della Pasta“ vadovybės reikalauja sumokėti mėnesio algą be sutarties dirbusiam darbuotojui, priimti atleistus darbuotojus atgal į darbą, viešai atsiprašyti ir gerbti darbuotojų teises dirbti legaliai bei organizuotis.

Bendrovės „Ajo makaronai“, kuri valdo minėtą restoraną, direktorius Fabio Manconi anksčiau portalui DELFI teigė, kad buvo atleistas vienas darbuotojas, kuris esą kenkė bendrovei. Kokių veiksmų imtis jo atžvilgiu, tariamasi su teisininkais.

Restorano savininko partnerė Ingrida Skaudickaitė tuomet paaiškino, kodėl buvo atleistas darbuotojas: „Darbuotojas buvo atleistas ne dėl kažkokių priežasčių, susijusių su ta profesine sąjunga, apie kurią neturime jokių žinių, nesuprantu, kokia ta organizacija, ko jie siekia. Tas darbuotojas atleistas tiesiog neišlaikęs bandomojo laikotarpio ir griežtai laikantis visų teisės aktų. Apie tai jam buvo pasakyta, buvo duotas trijų dienų įspėjimas prieš atleidžiant. Tiesiog dėl jo elgesio, netinkamo darbo. Tiesiog jis mums netiko, neišlaikė išbandymo“.

Verslininkė tikino, kad su atleistu darbuotoju, kaip ir su kitais, dirbusiais sausio 1 d. buvo atsiskaityta dvigubai laikantis reikalavimų. Esą darbuotojas apie nesumokėjimą dvigubu tarifu skelbė iš anksto, net neatėjus sausio 1 d. Su visais darbuotojais, taip pat ir su atleistu, buvo visiškai atsiskaityta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA