67 proc. gyventojų pritaria, kad NATO batalionas padės atgrasyti priešiškas valstybes | Kas vyksta Kaune

67 proc. gyventojų pritaria, kad NATO batalionas padės atgrasyti priešiškas valstybes

BNS 2017/01/27 19:34
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

67 proc. gyventojų pritaria, kad Lietuvoje kuriamas NATO tarptautinis batalionas padės atgrasyti priešiškai nusiteikusias valstybes, rodo penktadienį paskelbta Krašto apsaugos ministerijos užsakymu atlikta apklausa.

Į klausimą „Ar pritariate teiginiui, kad 2017 metais dislokuotas tarptautinis batalionas padės atgrasyti priešiškai nusiteikusias valstybes?“ 46 proc. apklaustų gyventojų atsakė, jog pritaria, o 21 proc. – labai pritaria.

Tokiam teiginiui nepritaria arba visiškai nepritaria 18 proc. respondentų, o nežino – 15 procentų.

Apklausos duomenimis, 81 proc. gyventojų pritaria arba visiškai pritaria NATO sąjungininkų nuolatiniam buvimui Lietuvoje. Tam nepritaria arba visiškai nepritaria 12 proc. apklaustųjų. 7 proc. šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

NATO pernai sutarė kiekvienoje iš Baltijos šalių ir Lenkijoje dislokuoti po batalioną karių. Kiekviename iš jų bus apie tūkstantį karių. NATO teigia taip reaguojanti į Rusijos intervenciją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.

Į Lietuvą sausį atvyko apie šimtas batalione tarnausiančių Belgijos karių, taip pat vieneto vadovybė iš Vokietijos.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą 2016 metų gruodžio 9-20 dienomis atliko bendrovė „RAIT“. Šio tyrimo metu buvo apklausti 1010 15 – 74 metų amžiaus nuolatinių Lietuvos gyventojų. Statistinė tyrimo duomenų paklaida yra apie 3%.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA