Kauniečiai dalinasi šiluma: atidarome langus namuose, kad kauniečiai visai nesušaltų | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai dalinasi šiluma: atidarome langus namuose, kad kauniečiai visai nesušaltų

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją penktadienio vakarą kreipėsi kaunietė, kuri pasidalino informacija apie daugiabučio namo šildymą.

„Norime pranešti, kaip mus lepina „Kauno energija“. Nuotraukoje užfiksuotas termometras patalpų viduje, kai jos jau būna gerokai pravėdintos. Nelaukiame sąskaitos už sausį, nes bus ne taip smagu, kaip šiandien“, – rašo kaunietė, kuri dalinasi informacija apie buto šildymo ypatumus už lango pleškinant rekordiniams šalčiams.

termometras

Skaitytoja pažymi, kad jų daugiabutį I.Kanto gatvėje administruoja bendrovė „Kauno centro būstas“. Būtent šios įmonės prižiūrėtojai turėtų užtikrinti, kad šiluma name sklistų tolygiai ir jos priverstinai nereikėtų išleisti per atidarytus butų langus.

„Kai atidarai langą, tai lyg dūmų kamuoliai veržiasi. Nesame tokio reginio dar matę. Žodžiu, šildome lauką, kad kauniečiai visai nesušaltų“, – humoro jausmo bando neprarasti kaunietė, pranešusi apie rekordinį karštį namuose.

balkonas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad kiekvienas gyventojas turi teisę kreiptis į savo namo administratorių ir reikalauti, kad tiekiamos šilumos nebūtų nei per daug, nei per mažai. Jei šilumos į namus pateikiama daugiau nei jos reikėtų, gyventojai turėtų šio klausimo nepalikti ir jį spręsti operatyviai, nes taip „pleškinant“ šilumą, po rekordinių šalčių laukia ir rekordinės sąskaitos, kurias teks apmokėti šilumą Kaune tiekiančiai „Kauno energijai“.

Primename, kad gyventojai, nepatenkinti savo namų administratoriais, turi pilną teisę juos keisti, pasirenkant naujus prižiūrėtojus, kurie tikėtina, jūsų pinigais ir name sklindančia šiluma rūpinsis kur kas atsakingiau, o gyventojams neteks permokėti ir už taip brangų šilumos tiekimą.

Jei ir jūs norite pranešti savo užfiksuotą informaciją ar pasidalinti turima informacija iš Kauno, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba arba per Feisbuko puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA