Kaunietė: negi vėl galima nurodyti alkoholinių gėrimų kainas su nuolaidomis? | Kas vyksta Kaune

Kaunietė: negi vėl galima nurodyti alkoholinių gėrimų kainas su nuolaidomis?

Nuo lapkričio įsigaliojęs alkoholinių gėrimų pardavimo akcijų draudimas privertė prekybininkus panaudoti išradingumą ir surasti būdą, kaip skatinti pirkėjus įsigyti alkoholinių gėrimų mažesnėmis, akcijinėmis kainomis.

Prekybininkai jau sekančią dieną po draudimo įvedimo sugalvojo akcijinių alkoholinių gėrimų kainas pateikti ant didesnių kainos žymeklių, pirkėjams leidžia žinoti, kad kasoje šiems gėrimams bus pritaikyta nuolaida. Tiesa, nežinia kokia. Tačiau vartotojai, besižvalgantys alkoholinių gėrimų skyriuose, jau perprato šią tvarką ir dažnai renkasi tik tuos gėrimus, kuriems taikoma akcijinė kaina.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją penktadienio vakarą parašė viena kaunietė, kuri alkoholinių gėrimų skyriuje prekybos centre „Maxima“ pastebėjo sugrįžusias akcijines kainas.

„Ar prieš šventes vėl prekybos centrams leidžiama skelbti akcijas alkoholiniams gėrimams“, – atsiųsdama nuotrauką klausia Viktorija.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo šia situacija ir išsiaiškino, kad minėtame prekybos centre nuolaidos tikrai pažymėtos. Tačiau jos pateikiamos tik nealkoholiniams gėrimams.

Prekybos centrams, nesilaikantiems šių naujų draudimų, gresia tūkstantinės baudos, tačiau kaip pažymi kontroliuojančių institucijų pareigūnai, kol kas nėra užfiksuota, kad prekybos centrai nesilaikytų šio naujojo draudimo.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar pranešti naujieną, rašykite specialios portalo funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba arba susisiekite feisbuko privačiomis žinutėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA