Beveik pilna „Žalgirio arena“ nesulaukė išankstinių kalėdinių dovanų | Kas vyksta Kaune

Beveik pilna „Žalgirio arena“ nesulaukė išankstinių kalėdinių dovanų

R. Tenio nuotr.

Kalėdinės šventės Kauno „Žalgirio“ krepšininkams ir klubo fanams apkarto. Po įspūdingos pergalės Stambule kauniečiai namuose priėmė Kazanės „Uniks“ ir buvo laikomi šių rungtynių favoritais, tačiau paskutinėms sekundėmis pralaimėjo Rusijos klubui rezultatu 80:88.

Pirmasis kėlinys

Rungtynes taikliu metimu pradėjo varžovai, „Žalgiriui“ kurį laiką nepavyko pataikyti nei vieno dėjimo ir kauniečiai leido „Uniks“ išsiveržti į priekį 0:6. Tiesa, po kelių minučių Leo Westermann nutraukė nesėkmingą seriją ir pelnė kauniečiams pirmuosius taškus – 2:6, o jo pradėtą darbą tęsė Antanas Kavaliauskas, pataikydamas dar vieną dvitaškį. Tiesa, rezultatas vis tiek išliko naudingesnis varžovams – 4:11. Ir nors įpusėjus kėliniui varžovai vis dar buvo išsiveržę į priekį rezultatu 6:16, du A. Kavaliausko dvitaškiai sumažino skirtumą iki 8 taškų (10:18). Paskutiniąją minutę „Žalgirio“ situaciją taisė ir taikliai baudas metė Robertas Javtokas, o likus kelioms sekundėms iki kėlinio pabaigos B. Motumas pataikė tritaškį, taip sumažindamas rezultatą iki 4 taškų – 19:23.

Antrasis kėlinys

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiai ir vėl leido varžovams padidinti persvarą, po pirmųjų antro ketvirčio minučių rezultatas buvo 19:28. Taiklus Pauliaus Jankūno dvitaškis situaciją kiek pataisė, tačiau rezultatas vis tiek išliko kitoks, nei norėtų matyti „Žalgirio“ arenoje susirinkę fanai. Tiesa, atrodo, jog tai, kad prieš rungtynes P. Jankūnas karščiavo, jam netrukdo kovoti iš visų jėgų – po taiklaus dvitaškio sekė ir tritaškis, sumažinęs rezultatą iki dviejų taškų – 26:28, atgaivinęs ne tik gerbėjus arenoje, bet ir komandos draugus – Leo Westermann iškart išlygino rezultatą taikliu dvitaškiu, o besibaigiant ketvirtajai antrojo kėlinio minutei Pauliaus Jankūno baudų metimai pirmąkart išvedė „Žalgirį“ į priekį – 30:28. Nors ir nedidelę, tačiau persvarą įgavę kauno žaidėjai jos atiduoti varžovams nesiruošė ir dviem taikliais K. Pangoso tritaškiais, bei taikliais B. Motum baudų metimais užbaigė antrąjį rungtynių kėlinį rezultatu 46:43.

Trečiasis kėlinys

Antrąją rungtynių pusę kauniečiai taip pat pradėjo pasiryžę laimėti – taikliais metimais krovėsi pranašumą, kurį, deja, sumažino taiklus Kosto Kaimakoglou dvitaškis (50:47). Tačiau taškus žalgiriečiams toliau uždirbinėjo ir P. Jankūnas, pataikęs dvitaškį (54:49). Likus vos trims minutėms iki ketvirčio pabaigos kauniečiai ir toliau bandė išlaikyti persvarą, kaskart, varžovams išlyginus rezultatą, atsakydami taikliu metimu. Situacija dar pagerėjo po teisėjų sprendimo skirti E. Voronovui nesportinę pražangą – po taiklių B. Motumo baudų metimų ir A. Kavaliausko dvitaškio „Žalgiris“ atsiplėšė nuo varžovų rezultatu 60:54.

Likus minutei kauniečius dar labiau į priekį išvedė Luko Lekavičiaus tritaškis – rezultatas 67:57. Arenoje netylant skanduotėms „Žalgiris“ ir „Lietuva“ kauniečiai ir toliau mėtė taiklius metimus ir kėlinį užbaigė rezultatu 69:58.

Ketvirtasis kėlinys

Paskutinįjį rungtynių ketvirtį daug sėkmingiau pradeda Kazanės klubas, keliais sėkmingais metimais sumažindamas kauniečių persvarą iki 6 taškų.

Šarūno Jasikevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė „Uniks“ klubo spurto nesustabdė – per pusę kėlinio „Žalgiriui“ pavyko pelnyti tik vieną tašką nuo baudų metimo linijos, o švieslentėje dega trapi kauniečių persvara – 70:67.

Antroji iš eilės lietuvių minutės pertraukėlė situacijos ir vėl nepakeitė. Tolimu metimu iš aikštės krašto O. Johnson persveria rezultatą rusų klubo naudai ir žalgiriečiams tenka vėl atsidurti besivejančių vaidmenyje. 74: 77

Kazanės „Uniks“ – 1991-aisiais įkurtas klubas, Eurolygoje pasirodantis trečiąjį kartą. Prieš rungtynes vyriausiasis ekipos treneris Jevgenijus Pašutinas teigė, kad prieš rungtynes savo auklėtiniams iškėlė keletą užduočių, tarp kurių – ir sustabdyti praėjusį sezoną „Uniks“ žaidusį Artūrą Milaknį.

„Mūsų tikslai – kontroliuoti žaidimo tempą, pabandyti neutralizuoti jų snaiperius Keviną Pangosą ir A. Milaknį, būti kovingais po krepšiais prieš varžovų vidurio puolėjus Robertą Javtoką, Augusto Limą ir Antaną Kavaliauską“, – delfi.lt tvirtino treneris. „Svarbu sėkmingai kovoti dėl kamuolių visą mačą, kamuolys privalo judėti greitai, o puldami privalome bausti varžovus už jų klaidas. Darysime viską, kad išsivežtume pergalę“, – kovingai kalbėjo J. Pašutinas.

Tuo tarpu „Žalgirį“ treniruojantis Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad kova bus nelengva. „Uniks“ komandą galima vadinti veteranų ekipa, kuri turi patyrusį trenerį ir žaidėjus, kurie žino kaip žaidžiamas krepšinis. Jų atakose kamuolys juda greitai, kuriamos progos metikams. K. Langfordas apskritai šį sezoną yra nerealus. Jis – košmaras kiekvienam gynėjui. Ir pasiruošimas šiam mačui nebuvo tradicinis, tačiau tokios pačios bėdos iškilo ir varžovams. Bet kuriuo atveju, mes žaidžiame namie ir tikimės pagalbos iš savo gerbėjų“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA