Kairiesiems posūkiams Kaune ateina galas | Kas vyksta Kaune

Kairiesiems posūkiams Kaune ateina galas

Kas vyksta Kaune nuotr.

Trečiadienį į išvažiuojamąjį posėdį išvykę Kauno eismo saugumo komisijos nariai turėjo užduotį, kuri ne visiems eismo dalyviams patiks, bet padės sumažinti eismo stabdymą pagrindinėse miesto gatvėse. Komisijos nariai turėjo apsispręsti, kuriuos kairiuosius posūkius palikti, o kuriuos naikinti.

[galerija kiek=”4″]

Nuo Aleksoto tilto link Garliavos vedančioje Veiverių gatvėje nuspręsta panaikinti 35 posūkių vietas. Apsispręsta panaikinti visus posūkius, kurie veda į kiemus, dėmesio sulaukė ir degalinės, turinčios po kelis įvažiavimus.

Atvykus į Jonavos gatvę, komisijos nariai sutarė, kad čia taip pat reikia naikinti dalį posūkių, tačiau dėl galutinio jų skaičiaus bus apsispręsta vėliau, kai miesto tvarkymo skyrius po Kleboniškio tiltu įrengs patogų apsisukimą.

Raudondvario plente eismo dalyviai taip pat turės keisti savo vairavimo įpročius. Šioje judrioje gatvėje bus panaikinti posūkiai, kurie veda į gyvenamųjų namų kiemus, mažesnes įmonių teritorijas. Komisijos nariai nusprendė palikti tuos įsukimus, kurie reikalingi sunkiasvoriam transportui.

Dėl eismo pralaidumo gerinimo Raudondvario plento pradžioje iš karto už žiedinės sankryžos su Jurbarko gatve nutarta naikinti ant šaligatvio netinkamai įrengtas automobilių parkavimo vietas, į kurias pastatyti automobiliai išlenda į važiuojamąją dalį ir trukdo eismą pirmąja eismo juosta.

Kairieji eismo posūkiai pagrindinėse miesto gatvėse naikinami, kad transporto srautas galėtų netrukdomai važiuoti magistralinėmis gatvėmis, o apsisukimų būtų kuo mažiau, kad nebūtų stabdomas pagrindiniu keliu važiuojančių automobilių srautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA