Kaip atšvęsti Jonines turint tik 10 eurų? | Kas vyksta Kaune

Kaip atšvęsti Jonines turint tik 10 eurų?

Archyvo nuotr.

Įprasta, kad lietuviški švenčių stalai lūžta nuo gausybės vaišių, tačiau dažnai tai baigiasi persivalgymu ir bloga savijauta, o dalį maisto neretai tenka ir išmesti. Tad ar iš tiesų šventės neįmanomos be kalno maisto, ypač dabar, kai taip madinga kalbėti apie taupymą ir išaugusias kainas?

Išsikėlėme, mūsų požiūriu, sunkiai įmanomą uždavinį – ar įmanoma penkių žmonių kompanijai būtų smagiai praleisti tradicinį Joninių vakarą nepersivalgant, bet ir ne badmiriaujant?

Nusprendėme dviračio neišradinėti, bet pasirinkti tai, ką šiai šventei jau daugelį metų mėgsta rinktis daugelis lietuvių – ant žarijų keptus šašlykus, tradicinius garnyrus, padažą, gėrimą ir desertą.

Reikalingų produktų patraukėme į didžiausią mieste Centrinį Kauno turgų, įsikūrusį prekybos miestelyje „Urmas“.

Pasak dietologų, 200 g mėsos visiškai pakanka vienam žmogui kartą pavalgyti, tad penkiems žmonėms imame kilogramą puikios kiaulienos mentės be odos ir kaulo už 2,80 Eur. Garnyrui – 500 g ryžių virimo pakeliuose už 1 Eur ir po kilogramą puikiai prie šašlyko pritinkančių pomidorų (1 Eur) bei agurkų (0,7 Eur), kuriuos pagardinsime šviežiais kvapniais krapais (100 g – 0,35 Eur).

Koks gi šašlykas be tradicinio pomidorų padažo? Imame indelį už 0,9 Eur. Atsigaivinimui – 1,5 l gazuoto mineralinio vandens (0,39 Eur).

Ar gali būti geresnis desertas vasaros šventei nei kvapnios prinokusios braškės? Turbūt ne – imame kilogramą už 1,7 Eur, o paįvairinimui prigriebiame du kilogramus sveriantį arbūzą (1,6 Eur).

Taigi, iš viso – vos kiek daugiau nei 10 Eur, o turime visai smagų, tradicinį, bet kartu ir vasariškai elegantišką Joninių stalą. Tokių vaišių tikrai pakaks pasisotinti, o kartu tai bus ir puiki proga neužsisėdėti prie stalo, neapsunkti, o išbandyti įvairius tradicinius ir šiuolaikinius žaidimus, aktyviai pajudėti, na ir, žinoma, surasti paparčio žiedą!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA