Vaizdas šalia zoologijos sodo šokiravo kaunietį | Kas vyksta Kaune

Vaizdas šalia zoologijos sodo šokiravo kaunietį

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Gražų penktadienio rytmetį šunį vedžiojęs kaunietis buvo šokiruotas, pamatęs nesmagų vaizdą prie pat Lietuvos zoologijos sodo tvoros.

[galerija kiek=””]

Kaunietis, atsiuntęs nuotrauką, klausė, ar kupranugaris mirė, ar studentai kažkokią meninę instaliaciją kuria? Šiaip ar taip, jis teigia, kad vaizdas nebuvo labai smagus akiai, ypač mylint gyvūnus.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ iš karto susisiekė su festivalio „Rafes“ organizatoriais, kurie rengiasi festivalio baigiamajam koncertui, tačiau jie paaiškino nieko bendro su kupranugariu neturintys.

Susisiekus su Lietuvos zoologijos sodo direktoriumi Aurimu Didžioku, šis patvirtino, kad grupė žmonių pastaruoju metu zoologijos sodo teritorijoje vykdė dokumentinio filmo filmavimą, todėl įtarė, kad ta pati kūrybinė grupė užfiksuota ir penktadienio rytą šalia zoologijos sodo tvoros.

Paklausus, ar nemirė koks zoologijos sodo gyventojas, direktorius patvirtino, kad skaudžių netekčių pastaruoju metu nebuvo.

„Kaip tik vienu kupranugariu daugiau turime. Jauniausiai – dar tik 2,5 mėnesio“, – pasakojo direktorius.

Negyvo gyvūno tema jam ir zoologijos sodo darbuotojams taip pat nekėlė džiugesio, tačiau suprasdami, kad viskas dėl meno ir dokumentinio filmo kūrimo, kūrybinei grupei leido filmuoti epizodus ir zoologijos sodo teritorijoje.

Papildyta Lietuvos zoologijos sodo komentaru

Ketvirtadienio naktį zoologijos sodo teritorijoje Lietuvos muzikos bei teatro akademijos studentas Laurynas Bareiša baigė zoologijos sode 4 mėnesius vykdytą projektą – trumpametražio meninio filmo darbus. L.Bareiša, kuris šiuo metu studijuoja Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje, antrame vaizdo režisūros magistro kurse, į zoologijos sodą kreipėsi dar žiemą, kadangi ruošėsi filmuoti savo diplominį darbą. Pagrindinis filmo veiksmas vyko zoologijos sode. Studentai atliko nuodgnų tiriamajį darbą apie sodo veiklą, jame esančius gyvūnus ir jų elgseną, o meniniame filme pasirinktas siužetas buvo drąsus, tačiau apeliuojantis į mąstantį zoologijos sodų lanktoją.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA