Oro šventėje dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių | Kas vyksta Kaune

Oro šventėje dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių

R. Tenio nuotr.

Savaitgalį tūkstančiai kauniečių dalyvavo vieno seniausių Europoje aerodromų 100-mečio proga surengtoje šventėje. S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome kauniečius džiugino išskirtiniai aerobatikos pasirodymai ir triukai, o padangę virš Kauno nuspalvino lėktuvai, sraigtasparniai, parasparniai, skraidyklės, oro balionai bei aitvarai.

„Džiugu, jog šventėje apsilankė daugiau nei 20 tūkst. kauniečių bei miesto svečių. Viskas praėjo sklandžiai ne tik dėl gero oro, bet ir dėl sėkmingo pasiruošimo“, – kalbėjo S. Dariaus S. Girėno aerodromo direktorius Vytas Skučas.

Šventės akcentu tapo oro lenktynių „Red Bull Air Race“ krikštatėvio, vengrų piloto Péterio Besenyei pasirodymas, kuris padovanojo kvapą gniaužiančius oro akrobatikos vaizdus su „Extra 330s“ lėktuvu.

[susije_video kurie=””]

Visą savaitgalį aerodrome kursavo oro taksi, debesis raižė parasparniai bei sklandytuvai, savo fantazijos vaisius pristatė savadarbių skraidyklių konstruktoriai, iš Karinių oro pajėgų lėktuvo „L410“ leidosi parašiutininkai. Pirmąją šventės dieną vainikavo muzikinis oro balionų šokis danguje.

Sekmadienį pakilią 100-mečio šventės nuotaiką palaikė parodomieji įvairių lėktuvų, skraidyklių ir parasparnių skrydžiai, taip pat vyko gaisrininkų bei motokroso entuziastų pasirodymai.

S. Dariaus S. Girėno aerodromas buvo įkurtas 1915 metais. Aerodromas pripažintas nacionalinės reikšmės valstybės saugomu urbanistiniu, inžineriniu, istoriniu paminklu. Jis įtrauktas į „Best flying destination in Europe“ (Europos įdomiausių atskristi aerodromų) sąrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA