Draudikai kauniečius kviečia tobulinti vairavimo įgūdžius ant slidžios kelio dangos | Kas vyksta Kaune

Draudikai kauniečius kviečia tobulinti vairavimo įgūdžius ant slidžios kelio dangos

R. Tenio nuotr.

Oficialiai atidaryta žiemos vairavimo aikštelė leis tobulinti vairavimo sugebėjimus slidžiame kelyje. Nemuno žiede įkurtoje aikštelėje kauniečiai galės mokintis su savo automobiliais įveikti žiemos kelius. Taip pat profesionalūs vairuotojai paaiškins, kokias klaidas vairuotojas daro ir kaip suvaldyti automobilį slidžiame kelyje.

Lietuvos keliuose įvyksta daug nelaimingų atsitikimų būtent todėl, jog vairuotojai nemoka važiuoti slidžiais keliais. Kad vairuotojai būtų pasiruošę važiuoti slidžia danga, draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su Kačerginės „Nemuno žiedu“ šiandien oficialiai atidarė žiemos vairavimo aikštelę. Tokia aikštelė leis vairuotojams saugiai tobulinti vairavimo sugebėjimus.

„Džiaugiamės, jog atidarėme žiemos aikštelę, kurioje galima saugiai mokintis valdyti automobilį žiemos sąlygomis. Labai svarbu, jog čia vairuotojai įgūdžius tobulins nuosavais automobiliais, nes kiekvienas automobilis slidžiame kelyje elgiasi kitaip, todėl reikia pažinti ir išmokti valdyti tą, kurį vairuoja kasdien“, – kalbėjo „Nemuno žiedo“ direktorius Arūnas Samochinas.

Mokins profesionalūs lenktynininkai

Aikštelės privalumas ne tik tas, kad joje galės vairuotojai važinėti su savais automobiliais, bet taip pat jie galės konsultuotis su profesionaliais vairuotojais. Lenktynininkai ir vairavimo meistrai šeštadieniais rengs nemokamus saugaus vairavimo renginius, kurių metu padės kauniečiams pajusti, ką gali jų automobilis ir pasakys, kokias klaidas daro konkretus vairuotojas. Tokie pamokymai leis lengviau įsisavinti įgūdžius ir tikėtina sumažins nelaimingų atsitikimų keliuose skaičius.

„Vairuotojui, norinčiam būti saugiu kelyje, nepakanka išmanyti teorijos – ekstremaliu atveju viskas vyksta žaibiškai ir nėra laiko kada galvoti. Vienintelis būdas būti saugesniu – ugdyti įgūdžius valdant slystantį automobilį, treniruotis ir simuliuoti situacijas, išsiugdyti automatinę reakciją. Rekomenduočiau kiekvienam vairuotojui apvažiuoti bent 10 ratų žiemos aikštelėje, kad bent minimaliai pajustų savo automobilį“, – kalbėjo lenktynininkas Robertas Kupčikas.

Į šeštadieninius važiavimus reikia registruotis „Nemuno žiedo“ internetiniame puslapyje. Planuojama nemokamų renginių surengti tiek, kiek leis oro sąlygos.

Veiks kiekvieną dieną

Žiemos aikštelė veiks kiekvieną dieną. Vienu metu aikštelėje galės važinėti trys automobiliai, tvarką ir atstumus prižiūrės darbuotojai.

Ne renginių metu, pasivažinėjimas žiemos aikštelėje vairuotojams kainuos 15 eurų, tačiau trukmė nebus ribojama. Vairuotojai aikštelėje galės mokintis tiek, kiek užteks kuro. Vienintelė būtina sąlyga, kad aikštelė veiktų – minusinė oro temperatūra.

Kad nepritrūktų trasoje sniego, jį gamins sniego patranka, kuri per 15 valandų gali pagaminti iki 3000 kubinių metrų sniego. Tačiau jei orai bus šilti, ir sniego gaminimo mašina nepadės, todėl rekomenduojama prieš vykstant į Kačerginę, pasiskambinti ir pasiteirauti, ar veikia žiemos aikštelė, kad atvažiavus nereikėtų nusivilti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA