Panemunės tilto rekonstrukcija | Kas vyksta Kaune

Panemunės tilto rekonstrukcija

Arcyvo/R. Tenio nuotr.

Niekaip nepajuda Panemunės tilto rekonstrukcijos darbai. Prieš kelis metus uždarius tiltą, dar iki šiol nežinia, kada juo vėl galės naudotis gyventojai. Piešiamas liūdnas vaizdas, nes užbaigti pradėtus darbus nėra už ką.

2012-ais metais Panemunės tiltas buvo pripažintas avarinės būklės. Tada šį tiltą uždarius, o vėliau ir visiškai susprogdinus, tikėta, jog darbai ilgai neužsitęs ir nesukels tiek daug nepatogumų. Tačiau pradėtą remontą apkartino pinigų trūkumas, kuris iki šios stabdo tolimesnius darbus.

„Šiuo metu vyksta metalinės perdangos montavimo darbai, kurių pabaiga numatoma spalio mėnesį. O dėl viso tilto remonto pabaigos kol kas nėra aišku, kadangi kyla finansavimo klausimų“ – radijo stoties „Tau“ eteryje liūdną vaizdą piešė Panemunės tilto rekonstrukcijos darbų vadovas Arvydas Šlapikas.

Kelionė į darbą užtrunka gerokai ilgiau

Labiausiai nugriautu tiltu piktinasi aplinkinių mikrorajonų gyventojai. Užsitęsę remonto darbai, pailgina kelią į darbus. Po ilgos dienos, dar tenka stovėti ir ilgose spūstyse.

„Kol nepastatė tilto, mums labai sunku susisiekti su Šančiais. Problema labai didelė. Ten yra giminaičiai, o aplinkui privažiuoti sunku“ – guodėsi gyventoja.

Kita gyventoja taip pat susiduria su nepatogumais, mat jos kelionė į darbą pailgėjo daugiau nei perpus.

„Pailgėja labai kelionės, ypač kai iš ryto reikia į darbą, tai būna kažkoks siaubas. Po valandą ankščiau tenka išeiti“ – apie susidariusią situaciją kalbėjo moteris.

Nemažai pykčio išliejama valdžios atstovams

Dar kiti gyventojai skundžiasi valdžia ir neatsakingai priimtais sprendimais. Bei tikina, jog pirma reikėjo aplinkines gatves sutvarkyti, o tik po to atnaujinti Panemunės tiltą.

„Vieni okupantai tiltą pastatė, o dabartiniai okupantai tiltą sugriovė. Tai kuo šitie dabartiniai okupantai yra geresni? Ar čia mano valdžia, ar aš to tikėjausi?“ – piktinosi vyresnio amžiaus vyras.

Pėsčiųjų takas sušvelnintų situaciją

Gyventojai tikina, jog jei būtų galima bent pėsčiomis kirsti upę, tikrai sumažėtų problemų. Žmonių srautai šiek tiek pasiskirstytų: vieni rinktųsi kelionę aplink, kiti perėję tiltą pėsčiomis, pasiektų darbus ir nereikėtų belstis aplinkui. Taip pat gyventojams vėl atsivertų kelias laisvalaikį leisti Panemunės parke.

„Aš labai dievinu pasivaikščioti. Tai labai blogai, kad net praeiti negalima“ – svarstė vaikščiojimą propaguojanti moteris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA