Vasarą vykstančios nemokamos mankštos Santakoje kauniečius skatins sportuoti | Kas vyksta Kaune

Vasarą vykstančios nemokamos mankštos Santakoje kauniečius skatins sportuoti

Viganto Ovadnevo nuotr

Jau ateinantį sekmadienį, liepos 8 d., 13 val., Santakoje startuos nuotaikingų mankštų programa „Judėk linksmai”, kurią kauniečiams ir miesto svečiams pristato sveikatingumo iniciatyva Geros sveikatos klubas.

Iki pat rugsėjo vidurio po atviru dangumi vyksiančias mankštas profesionalūs treneriai ves kartu su žinomais kauniečiais, tokiais kaip Joana Bartaškienė, Inga Budrienė, Gabrielė Martirosianaitė ir kt. Šia mankštų programa siekiama miesto gyventojus paskatinti sportuoti reguliariai.

Birželio mėnesį Geros sveikatos klubo užsakymu atliktas tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė (52 proc.) Lietuvos gyventojų sportą įvardija kaip vieną svarbiausių veiksnių, lemiančių gerą žmogaus sveikatą. Vis dėlto, net 42 proc. apklaustųjų prisipažino sportuojantys nereguliariai, kai pasitaiko proga, ir beveik kas penktas (18 proc.) teigia nesportuojąs visai. Šią padėtį pakeisti siekia socialinė sveikatingumo iniciatyva Geros sveikatos klubas, nuo birželio mėnesio mankštų renginius organizuojanti Vilniuje, o nuo dabar ir Kaune.

„Mūsų veikla tiesiogiai susijusi su žmonių sveikata, todėl žinome, kad ją ir gerą savijautą pirmiausiai lemia pats žmogus ir jo gyvenimo įpročiai. Reguliariai mankštinantis galima ne tik geriau jaustis, bet ir išvengti daugelio ligų. Ir tam nereikia didelių valios pastangų bei daug laiko – svarbiausia išsiugdyti sveiką įprotį nuolat sportuoti. O lengviausia tą padaryti, linksmai ir naudingai leidžiant laiką kartu su bendraminčiais nuotaikingose mankštose”, ‒ sako Kęstutis Čereška, socialinės sveikatingumo iniciatyvos Geros sveikatos klubas steigėjas ir tarptautinės farmacijos bendrovės „GlaxoSmithKline Lietuva” vadovas.

Siekiant ugdyti reguliaraus mankštinimosi įgūdžius, kartu su „Impuls” buvo sukurta speciali sporto užsiėmimų programa „Judėk linksmai”. Ji išskirtinė tuo, kad mankštose kviečiami dalyvauti įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės: patyrę ir pradedantieji, studentai ir senjorai, šeimos su vaikais.

„Tikimės, kad nemokami mankštų renginiai bus puiki proga sportuoti bei bendrauti tiems, kurie iki šiol turėjo mažiau galimybių tai daryti ‒ pavyzdžiui, senjorams. Taip pat jie bus naudingas laisvalaikio praleidimo būdas atostogas mieste leidžiančioms šeimoms bei jaunimui”, ‒ sakė K. Čereška.

Pasak „Impuls” vadovo Vidmanto Šiugždinio, kauniečiams bus pristatomos populiarios, nesudėtingos ir itin nuotaikingos mankštos. „Grojant linksmai muzikai, užsiėmimuose bus naudojami įvairūs šokių, kovos menų, jėgos ir kiti elementai, todėl kiekvienas čia turėtų atrasti tai, kas patinka ir teikia naudą. Svarbiausia, kad mankšta įtrauktų ir kartą pasportavus, nesinorėtų sustoti”, ‒ sakė V. Šiugždinis, vienas iš mankštų po atviru dangumi organizatorių.

V. Šiugždinis pasakojo, kad kauniečiai galės dalyvauti keturių skirtingų rūšių mankštose: energingose „Cardio Pump” ir klasikinėje aerobikoje, šokių treniruotėje„Zumba” ir „Thai bo” mankštoje su kovos menų elementais.
Pirmąjį Geros sveikatos klubo mankštų programos renginį ves visiems gerai pažįstama aerobikos pradininkė ir Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė energingoji Joana Bartaškienė.

„Noriu, kad mano vedamos mankštos būtų prieinamos kiekvienam – atėjusiam pirmą kartą ir seniai sportuojančiam, vyresniam ir jaunesniam. Todėl sieksiu, kad pratimai būtų paprasti, tačiau naudingi ir smagūs”, – žadėjo J. Bartaškienė.

Aerobikos pradininkė Lietuvoje sakė norinti „uždegti” kauniečius sportui. „Svarbiausia – pradėti. O pradėjus, rekomenduoju, mažiau galvoti apie viršsvorį ir daugiau apie sveikatą. Ir rimtai sakau, jei būčiau darbdavys, sumažinčiau atlyginimus tiems, kurie nesportuoja. Aktyvus poilsis, mankšta – būtina”, – sakė ji.

Visos Geros sveikatos klubo pristatomos mankštos vyks kiekvieną sekmadienį, nuo 13 val., Santakos pievoje prie miško. Pirmasis mankštos renginys įvyks jau ateinantį sekmadienį, liepos 8 d., 13 valandą.

Nemokamas mankštas po atviru dangumi organizuoja tarptautinė farmacijos bendrovė „GlaxoSmithKline Lietuva” ir sporto bei sveikatingumo klubų tinklas „Impuls”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA