Keliautojas A. Valujavičius per dieną patyrė kelis nuotykius, iš kurių vienas sukėlė nerimą | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius per dieną patyrė kelis nuotykius, iš kurių vienas sukėlė nerimą

delfi.lt / Ema Miliūnaitė 2024/04/24 14:04
Aurimas Valujavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Per Naująją Zelandiją dviračiu minantis Aurimas Valujavičius neseniai persikėlė į pietinę salą. Joje keliautoją pasitiko kiek atšiauresnis klimatas, bet kartu ir nuostabūs gamtos vaizdai. Netrukus Aurimas, kaip pats sako, jau turėtų pasiekti didžiuosius kalnus.

Kelias dienas kelionėje Aurimui nerimą kėlė iš dviračio sklindantis tiksėjimas, bet keliautojas vis nesuprato, kodėl kyla šis garsas. Galiausiai dviratį pavyko parodyti servise, kuriame problemų nerado.

„Kartu apžiūrėjome, sutepė tam tikras dalis. Sakė, kad sunku suprasti, kas taip tiksi, nes kaip ir viskas gerai. Galbūt užteko tik sutepti ir dabar nebesklis garsas. Net pinigų neėmė“, – viename iš vaizdo įrašų džiaugėsi A. Valujavičius.

Kiek vėliau Aurimo laukė per plauką nuo nelaimės buvęs nuotykis – netikėtai išsikrovus drono baterijai, šis vos neįkrito į ežerą.

Eina sau, vos nepradanginau drono, – kone iš karto po nutikimo sakė A. Valujavičius. – Baterija rodė, kad dar yra 48 proc., galvojau, užteks porai minučių praskristi. Kai buvo pakilęs virš ežeriuko, pradėjo pypsėti, ėmė rodyti, jog leidžiasi. Galiausiai nusileido kažkur į medį, ėjau ieškoti.

Radau nukritusį ant žemės. Vienas propeleris sulūžo, bet turiu atsarginį. Kaip išsigandau. Patikrinau su kita baterija, ar veikia, kaip ir viskas gerai. Laimės kūdikis.“

Aurimas juokavo, kad per vieną dieną patyrė daug nuotykių.

„Apsilankiau Arkties centre, dviračių servise, sutikau lietuvių, nukrito dronas. Įdomi dienelė“, – šypsojosi jis.

Po poros dienų Aurimas išbandė dar vieną ekskursiją – šį kartą laiveliu plaukė pažiūrėti delfinų. Tiesa, nors juos pamatė, įšokti į vandenį ir kartu paplaukioti nepavyko.

„Radome vieną delfinų grupelę, kuri truputį prie mūsų užsibuvo, bet vėliau nuplaukė. Pamatęs delfiną, negali tiesiog šokti į vandenį, nes jie neužsibūna, nuplaukia, o tu būsi sušalęs 13 laipsnių vandenyje. Aišku, esi su specialiu kostiumu, tačiau išlipti reikės ir tada jau bus vėsoka“, – kalbėjo keliautojas.

Aurimas svarstė, kad po visos kelionės, kai jau apmins abi salas, bus įdomu įvertinti pliusus ir minusus keliaujant rudens bei žiemos laikotarpiu.

„Visi gąsdina, kad ruduo, žiema, bet kol kas su oro sąlygomis susitvarkau. Aišku, dar tik 40 kelionės dienų, tai nuo išvadų susilaikau“, – sakė A. Valujavičius.

Anot Aurimo, iki didžiųjų kalnų lieka vis mažiau kilometrų.

„Ten jau bus vaizdų – ledynų, gražių kalnų ežerų. Bus labai gerai“, – nekantravo jis.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas.

Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA