Kaunietis A. Valujavičius pradėjo naują kelionę: dviračiu mins daugiau nei 8000 km | Kas vyksta Kaune

Kaunietis A. Valujavičius pradėjo naują kelionę: dviračiu mins daugiau nei 8000 km

Aurimas Valujavičius / Lrytas.lt montažas

Keliautojas Aurimas Valujavičius pranešė pradėjęs naują savo kelionę – šįkart jis dviračiu sieks apvažiuoti visą Naująją Zelandiją.

Kaip praneša pats Aurimas, tai bus 11-oji jo gyvenimo kelionė, kuri tęsis dviračiu aplink Naujosios Zelandijos salas.

„Sveiki visi. Esu Aurimas Valujavičius ir šiandien prasideda vienuoliktoji gyvenimo kelionė, kuri vadinasi „Zelandijos zigzagas“. Šiandien yra kovo 3-ioji, kelionė prasideda.

Na, šis pusmetis buvo įtemptas. Tiek vasara, ruduo, žiema. Pirma – pranešimai buvo vasarą, tada statybos, tada filmo kūrimas ir galiausiai galima jau pasilepinti ir išskristi į Naująją Zelandiją“, – vaizdo įraše dalijosi A. Valujavičius.

Kauniečio keliautojo laukia daugiau nei 8000 kilometrų per šiaurinę ir pietinę salas, taip pat ir ne vienas ugnikalnis bei ledynas.

„Jau labai laukiu, nes šiaip pavargau turbūt labiausiai tai nuo žmonių, nes darbai kaip darbai – tiesiog darai, tvarkaisi, testuoji, keiti, taisai ir kažkaip viskas pasidaro. Bet žmonės tikrai per šitą pusmetį labai mane išsunkė. Sunku buvo tikrai.

Manau, Naujojoje Zelandijoje pavyks atsikvėpti. Dviratukas suruoštas, daiktai suruošti, viskas dėžėj ir viskas lagamine. <...> Tikiuosi, bus gerai, skrendam!“ – sakė keliautojas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad praėjusiais metais A. Valujavičius sėkmingai perplaukė Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos ir tapo pirmuoju tokį maršrutą irkline valtimi įveikusiu lietuviu bei trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekė užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

„Jeigu kalbėti apie pasaulio rekordą, tai ne, nepavyko pasiekti, bet visi kiti aspektai – saugumas, maršrutas – manau, viskas buvo, kaip ir tikėjausi. Man kasdien parašydavo, kokios laukia orų sąlygos, kokia banga. Gaudavau informaciją kiekvieną rytą. Sudėtingiausia buvo čia, Karibuose, Bahamų salos, Majamis, nes reikia daug naviguoti. Bet smagu, jog viskas gerai pavyko. Jei neklystu, 3700 jūrmylių bus nuirkluota. Visai neblogai“, – kalbėjo Aurimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA