Biologijos tarpiniame patikrinime vienuoliktokai surinko apie pusę taškų | Kas vyksta Kaune

Biologijos tarpiniame patikrinime vienuoliktokai surinko apie pusę taškų

BNS 2024/04/04 17:23
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Patikslinus biologijos tarpinio patikrinimo užduočių vertinimą, mokinių surinktų taškų vidurkis siekia apie pusę galimų, ketvirtadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Galutiniai biologijos tarpinio patikrinimo rezultatai rodo, kad mokinių taškų vidurkis siekia 19,9 iš 40 galimų. Iš viso šiame patikrinime dalyvavo 12 tūkst. 597 mokiniai. 46,2 proc. mokinių surinko pusę ir daugiau taškų. 35 ir daugiau taškų surinko 521 mokinys – 4,1 proc. iš visų laikiusiųjų.

Kaip skelbia NŠA, specialiai darbo grupei atlikus biologijos tarpinio patikrinimo vertinimo standartizavimą, vertinimo instrukcija buvo patikslinta dėl dviejų užduoties klausimų, todėl mokiniams pridėti papildomi taškai.

Biologijos tarpinį patikrinimą laikyti pasirinko dvigubai daugiau mokinių nei valstybinį brandos egzaminą praėjusiais metais.

Ketvirtadienį NŠA paskelbė dar penkių tarpinių patikrinimų patvirtintus rezultatus.

Pirmosios užsienio (prancūzų) kalbos patikrinimą laikė 24 mokiniai, jų vidurkis siekė 25,4 taškus iš 40 galimų, 35 ir daugiau taškų surinko keturi mokiniai.

Tautinių mažumų gimtosios kalbos ir literatūros tarpiniuose patikrinimuose dalyvavo 1768 mokiniai. Iš jų 27 proc. surinko 35 ir daugiau taškų ir į brandos egzaminą atvyks žinodami, kad egzaminą jau yra išlaikę.

Daugiausia mokinių – 1017 – laikė rusų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinį patikrinimą. Jų surinktų taškų vidurkis siekia 31 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko daugiau nei ketvirtadalis.

727 mokiniai dalyvavo lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros patikrinime. Kandidatų surinktų taškų vidurkis siekia 30,1 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko arti trečdalio mokinių.

Baltarusių tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinį patikrinimą laikiusių mokinių vidurkis siekia 29,3 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko keturi mokiniai iš 24 dalyvavusių patikrinime.

Įvykusių tarpinių patikrinimų užduotis galima peržiūrėti NŠA informacinėje testavimo sistemoje BETA, o vertinimo instrukcijos paskelbtos NŠA interneto svetainėje.

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai.

Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė ir turės galimybę rezultatą pagerinti. Jei per tarpinį patikrinimą mokinys surinks 0 (nulį) taškų, jis vis tiek galės laikyti to dalyko brandos egzaminą.

Jei mokinio netenkintų tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis galės perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą. Perlaikymas kol kas numatytas kitais metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA