Už nusikaltimus Švedijoje nubausti kauniečiai broliai Šestakovai | Kas vyksta Kaune

Už nusikaltimus Švedijoje nubausti kauniečiai broliai Šestakovai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovo 28 d. Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį itin didelės apimties ir pripažinta greičiau nagrinėtina bei labai sudėtinga baudžiamojoje byloje, kurioje 5 asmenims buvo pareikšti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis organizuotoje grupėje, kvalifikuoto dokumentų klastojimo, transporto priemonių identifikavimo numerių sunaikinimo, jų suklastojimo, įgijimo ir disponavimo žinomai nusikalstamu būdu įgytu didelės vertės turtu, rašoma Kauno apygardos teismo pranešime.

Išnagrinėjęs šią itin sudėtingą baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad keturi broliai Šestakovai ir V. Vaišvilas susibūrė į organizuotą grupę ir 2013–2014 m. laikotarpiu aktyviai verbavo socialiai pažeidžiamus asmenis (dažniausiai po laisvės atėmimo bausmės atlikimo arba dar jiems būnant laisvės atlikimo vietoje – per ten bausmę atliekantį V. Vaišvilą) vykti į Švedijos Karalystę, ten juos apgyvendindavo nuomojamame name, naudojo psichinį ir fizinį poveikį, suskirstė grupėmis, suteikdavo priemones ir vertė vykdyti įvairaus pobūdžio turtinius nusikaltimus (daugiausia vagystes), daiktus slėpdavo ir per tarpininkus tolimųjų reisų vairuotojus gabendavo į Lietuvą, kur patys disponuodavo jais arba parduodavo.

Atsižvelgęs į pernelyg ilgą proceso trukmę, kurią lėmė tiek objektyvios priežastys, tiek ir teisėjų sudėties keitimasis, ir tai, kad byla susijusi su tarptautiniu elementu, teismas visus penkis asmenis pripažino kaltais dėl prekybos žmonėmis organizuotoje grupėje, o brolius ir dėl dokumentų suklastojimo, ir disponavimo jais, įgijimo ir disponavimo žinomai nusikalstamu būdu įgytu didelės vertės turtu, ir paskyrė bausmes – A. Šestakovui paskirta galutinė subendrinta 4 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė; Ro. Šestakovui – galutinė subendrinta 5 metų 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė; R. Šestakovui – galutinė subendrinta 4 metų 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmė; Ž. Šestakovui – galutinė subendrinta 4 metų 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmė; V. Vaišvilui paskirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendį sudaro 270 lapų, jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA