Lietuvos futbolininkai antrąkart palaužė Gibraltaro rinktinę: lieka Tautų lygos C divizione | Kas vyksta Kaune

Lietuvos futbolininkai antrąkart palaužė Gibraltaro rinktinę: lieka Tautų lygos C divizione

Lrytas.lt 2024/03/26 20:59
R. Vilkelio nuotr.

Praėjusią savaitę išvykoje Tautų lygos C diviziono pirmame išlikimo mače šiaip ne taip 1:0 įveikusi Gibraltaro rinktinę, antradienio vakarą Lietuvos nacionalinė futbolo komanda sužaidė atsakomąjį mačą su gibraltiečiais ir dar kartą šventė pergalę – Kauno Dariaus ir Girėno stadione mūsiškiai ne pačius stipriausius varžovus nugalėjo vėl kukliai 1:0 (0:0).

Rungtynės buvo kažkiek panašios į pirmąją komandų akistatą. Kaip ir kovo 21-ąją, Lietuva niekaip negalėjo pelnyti įvarčio, nors ir turėjo aiškią persvarą. Įvartis taip pat krito antrame kėlinyje: šįkart sėkmingai sužaidė ir iš aštraus kampo per vartininką kamuolį 51-ąją minutę pasiuntė kapitonas Fiodoras Černychas.

Žaidėjui ši akistata jau buvo 91-oji rinktinėje.

Tad po dviejų mačų kovos Lietuva įveikė Gibraltarą bendru rezultatu 2:0 ir liks C divizione. Tuo tarpu šios dienos varžovai nukrito į D divizioną.

Lietuviai Tautų lygos C divizione žais C2 grupėje. Čia jų varžovais bus Rumunijos, Kosovo ir Kipro rinktinės.

Lietuvos žaidėjai kamuolį valdė 70 procentų laiko iš viso smūgiavo 23 kartus į vartų pusę, tuo tarpu Gibraltaras – vos 3. Mūsų šalies atstovai surengė 61 ataką, o svečiai – 12. E.Jankausko kariauna kėlė 9 kampinius, o Gibraltaras – vos vieną.

Gibraltaro ekipa grumsis D divizione, jis rungtyniaus D1 grupėje. Nykštukinės šalies atstovų varžovais bus kitos tokios pačios valstybės – San Marinas ir Lichtenšteinas.

Gibraltaro komanda praėjusiais metais pralaimėjo visas dešimt žaistų rungtynių ir neįmušė nė vieno įvarčio.

Praėjusį lapkritį Gibraltaro futbolininkai svečiuose net 0:14 pralaimėjo Prancūzijos komandai – tai tapo blogiausiu visų laikų gibraltariečių ekipos maču.

Dar praėjusią savaitę Lietuvos futbolo federacijos vadovas Edgaras Stankevičius patikino, kad Lietuva už du mačus su Gibraltaru gaus premija tik su sąlyga, jei laimės abi dvikovas.

„Dabar turime išlikimo rungtynes C divizione su Gibraltaru. Kalbant apie šiuos mačus, nebus mokamos premijos už vienerias rungtynes.

Ta prasme, kad už vienas laimėtas rungtynes premija nebus skirta. Jei Lietuvos rinktinė išlieka Tautų lygoje, tuomet žaidėjams bus skirta 50 tūkst. eurų premija. Bet būtinos abi pergalės“, – konstatavo LFF prezidentas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA