Kauno rajono kurortinėje teritorijoje turėtų atsirasti net keli nauji objektai | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono kurortinėje teritorijoje turėtų atsirasti net keli nauji objektai

Penktadienį Kauno rajono savivaldybės vadovai kartu su projektuotojais aptarė kurortinėje teritorijoje planuojamus infrastruktūros projektus. Kačerginėje diskutuojama apie galimybes įkurdinti mažųjų laivų uostą, o Zapyškyje turėtų atsirasti net keli nauji objektai: prieplauka, keleivių paviljonas ir informacijos centras.

Jau netrukus turėtų prasidėti Vytauto gatvės rekonstrukcijos darbai, kurių metu bus atnaujinta asfalto danga, įrengti šaligatviai, naujas apšvietimas, viešojo transporto stotelė. Suplanuoti paplūdimio tvarkymo darbai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Atgimusi Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia turi didžiulę trauką, todėl savivaldybės vadovai galvoja apie papildomą automobilių stovėjimo aikštelę ir kitus patogumus, kurių prireikia miestelio aikštėje vykstančių renginių dalyviams.

Kauno rajono savivaldybės vadovai kartu su projektuotojais aptarė kurortinėje teritorijoje planuojamus infrastruktūros projektus / KRS nuotr.

Keleivių paviljono ir informacinio centro projektą pristatęs architektas Gintaras Prikockis sakė, kad pastatas bus šiuolaikiškas, stikliniais fasadais, tapytomis lubomis, kurios bus matomos ir iš Nemuno pusės atvykstantiems lankytojams. Laukiamajame bus įrengtas nedidelis baras, jame bus galima išgerti kavos, sulčių, gaiviųjų gėrimų. Suplanuota erdvė vaikams. Visi statiniai bus pritaikyti neįgaliesiems.

Informacijos centras / KRS nuotr.

UAB „Hidroterra“ atstovas Laimontas Jakštas tvirtino, kad 170 metrų ilgio naujoji prieplauka bus padalinta į dvi dalis: vienoje švartuosis didesni maršrutiniai laivai, tokie kaip „Zapyškis“, „Nevėžis“ arba „Raketa“, o kitoje dalyje – mažesni laiveliai.

Prieplauka bus gelžbetoninė, apsaugota nuo pavasarinio ižo, šlaitas nuplaniruotas ir apželdintas.

Prieplauka / KRS nuotr.

Meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad Zapyškio prieplauka bus skirta tik laivams švartuotis, o ne laikyti ilgesnį laiką.

Apie galimybes Kačerginėje įrengti mažųjų laivų uostą daug diskutuota su vietos bendruomene. Kačerginės seniūnė Aistė Ivanovaitė informavo, kad tai turėtų būti derantis prie aplinkos ir vietos gyventojams papildomų rūpesčių nekeliantis statinys.

Šiam tikslui buvo atlikti hidrologiniai tyrimai ir poveikio aplinkai vertinimas. Po išsakytų pastabų uosto projektas bus viešinamas dar kartą ir ieškoma finansavimo šaltinių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA