Skaitytojai praneša: Š. Matijošaičio sklype ant Neries kranto per dieną išdygo nauji namukai | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai praneša: Š. Matijošaičio sklype ant Neries kranto per dieną išdygo nauji namukai

/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Jonavos gatvėje esančiame Matijošaičių sklype pirmadienio popietę iškilo moduliniai nameliai, bet kokia veikla juose bus vykdoma dar nėra aišku.

„Kiek teko girdėti iš darbininkų, tai Jonavos gatvėje esančiame sklype, kuris priklauso Š. M., stovės konteinerinis ofisas, kuris yra kilnojamas objektas, tai leidimų nereikia.

Atvežė pastatus, iškraudinės dabar“, – pirmadienį pranešė skaitytojas. Šalia dirbantys kauniečiai pastebėjo, kad anksčiau buvo vykdomi darbai, galimai susiję su požeminių komunikacijų atvedimu iki sklypo.

Į sklypą Jonavos g. atvežti moduliniai nameliai / Skaitytojo nuotr.

Kaip naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė anksčiau, sklypas Jonavos g. priklauso Šarūnui Matijošaičiui ir jo sutuoktinei. Jis įsigytas praėjusiais metais. Pasiteiravus Kauno tarybos nario Š. Matijošaičio, ką planuojama įrengti šiuose nameliuose upės pakrantėje, šis, ko gero šmaikštaudamas, atsakė, jog bus vykdoma „žolės“ prekyba ir nuo detalesnių komentarų susilaikė. Lieka tik spėlioti, kokia veikla iš tikrųjų aprašytame objekte bus vykdoma.

Registrų centro duomenimis, sklypo naudojimo paskirtis Kita, o žemės sklypo naudojimo būdu nurodyta „Rekreacinės teritorijos“. Tokiame sklype gali būti statomi ilgalaikiam (stacionariam) poilsiui su poilsio paskirties pastatais ar trumpalaikiam poilsiui skirti pastatai.

Statybos leidimo nereikia

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos numato, jog „tuo atveju, kai gamykloje pagamintas modulinis namas tik atvežamas ir padedamas ant žemės ir jį galima bet kada perkelti į kitą vietą, nesumažinus jo vertės (neišardžius), jis laikytinas kilnojamuoju daiktu ir nelaikomas statiniu.“

Nors Statybą reglamentuojantys teisės aktai reikalavimų (taisyklių) kilnojamiesiems daiktams pastatyti (laikyti) nenustato, privaloma laikytis specialiųjų žemės naudojimo sąlygų, jei objektas atgabentas į atitinkamas teritorijas.

„Taip pat tuo atveju, jei modulinio namelio (kilnojamojo daikto) pastatymui reikia įrengti statiniams priskirtinus inžinerinius statinius (pvz., aikšteles, inžinerinius tinklus), tai jie turi būti statomi laikantis tokiems statiniams nustatytų teisės aktų reikalavimų (pvz., dėl statybą leidžiančio dokumento privalomumo, atstumų iki sklypo ribų ir kt.)“, rašoma VTPSI internetiniame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA