Aiškinantis dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje, į STT liudyti atvyko L. Kasčiūnas | Kas vyksta Kaune

Aiškinantis dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje, į STT liudyti atvyko L. Kasčiūnas papildyta

BNS 2024/03/25 08:50
Laurynas Kasčiūnas / DELFI nuotr.

Teisėsaugai aiškinantis aplinkybes dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) pirmadienį atvyko kandidatas į gynybos ministrus Laurynas Kasčiūnas.

BNS žiniomis, čia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas bus apklausiamas kaip liudytojas.

Anksčiau STT apklausė Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą, atsistatydinantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską bei buvusį viceministrą Vilių Semešką.

Aplinkybių patikslinimą STT atlieka dėl A. Anušausko viešai pasakytų žodžių apie galimus bandymus papirkti krašto apsaugos sistemos darbuotojus ir patirtą spaudimą, susijusį su viešaisiais pirkimais.

Atsistatydinimo pareiškimą įteikęs A. Anušauskas teigė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau bandė švelninti toną ir patikslino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Papildyta 09.03 val.

STT pirmadienį liudijęs kandidatas į gynybos ministrus L. Kasčiūnas sako pareigūnams papasakojęs apie Krašto apsaugos ministerijos uždarumą užsienio investuotojams.

L. Kasčiūną pareigūnai apklausė aiškinantis aplinkybes dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

„Pateikiau šiek tiek iš savo pusės informacijos apie kelis atvejus, kai TOP 30 esančios gynybos pramonės kompanijos, ieškodamos galimybių, variantų ir partnerių, kaip investuoti Lietuvoje į gynybos pramonę, į gamybą, (…) susidūrė su Krašto apsaugos ministerijos uždarumu ir nesikalbėjimu. Ir viskas“, – BNS pirmadienį sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas.

Jis sakė detaliau minėtos situacijos nekomentuosiantis.

„Nedetalizuosiu“, – kalbėjo politikas.

NSGK vadovas esamą situaciją vadino „dūmų uždanga“.

„Aš galiu pasakyti taip – tai yra visiška dūmų uždanga, kas čia yra padaryta. (…) (A. Anušauskui – BNS) išėjus, pasakius, kad kažkas čia aplink krašto apsaugos sistemą yra korupcija, tai yra dūmų uždanga“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

„Tikiuosi, ją per artimiausias dienas STT išsklaidys“, – pridūrė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA