Pateikti keturi gynybos finansavimo modeliai, juos vertins Trišalė taryba | Kas vyksta Kaune

Pateikti keturi gynybos finansavimo modeliai, juos vertins Trišalė taryba

BNS / Jūratė Skėrytė 2024/03/18 12:28
Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Per pasitarimą Vyriausybėje dėl papildomo tvaraus gynybos finansavimo pirmadienį pasiūlyti svarstyti keturi galimi lėšų šaltiniai, paprašyta, kad juos pirmiausia įvertintų Trišalė taryba.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, Trišalės tarybos drauge su Nevyriausybinių organizacijų koalicija vertinimo bus laukiama maždaug porą savaičių ir tuomet, jeigu bus koks nors bazinis pasiūlymas, jį svarstys politikai.

„Jeigu po to matysime, kad jau turime rimtesnę bazę, ant kurios galime toliau dirbti pasitelkę ir politikus, tikiuosi, kad į tą laiką gal ir opozicija malonės grįžti išsisklaidžiusi savo abejones, kurias šeštadienį iškomunikavo, tada galėtume jau kalbėti apie kokį nors galbūt ir konkretų Vyriausybės pasiūlymą“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė I. Šimonytė, susitikusi su valdančiosios koalicijos partneriais, verslo ir profsąjungų atstovais.

Jos teigimu, pirmadienį pateikti keturi galimi papildomo gynybos finansavimo modeliai.

Vyriausybės vadovės teigimu, kalbama apie įvairių mokestinių lengvatų mažinimą, pelno ar pajamų mokesčių didinimą ir naštos pasidalijimą su savivalda.

„Jeigu kalbame apie 0,5 proc. BVP, kas yra inkaras, prie kurio smulkesni dalykai kabinami, vienu atveju, tai yra Seimui pateikti pasiūlymai dėl gyventojų pajamų mokesčio keitimo, kitaip tariant, dėl individualios veiklos įvairių lengvatų ir progresinio pajamų mokesčio tarifo“, – tvirtino I. Šimonytė.

„Antru atveju, tai yra pridėtinės vertės mokestis, trečiu – pelno mokestis ir ketvirtu –naštos pasidalinimas su savivalda, bet ir papildomai mokestinės pajamos, plius įvertintos visos mokesčių lengvatos tos, apie kurias galime diskutuoti“, – teigė ji.

Vyriausybės vadovės teigimu, pateikti variantai yra darbiniai ir gali būti keičiami ar jungiami tarpusavyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA